Svekrva poslala poruku snahi: Ja sam njegova majka i uvijek ću to biti bez obzira što je oženjen

Životni stil


Mnoge žene nemaju baš najbolji odnos sa svojom svekrvom, dok druge svoju svekrvu smatraju za drugu majku.

Zaista se trudim da sa svojom snahom imam dobar odnos, iako mi to često ne polazi za rukom. Trudim se da budem tolerantna i razumna koliko je god to u mojoj moći i zato želim da joj poručim neke stvari. Želim da moja snaha zna da treba da mi jasno kaže ako nisam u svako doba dobro došla u njenu kuću, a ne da se žali okolo kako stalno visim u njihovoj kući i zabadam nos tamo gdje mu nije mjesto.

Nisam znala da treba unaprijed da zakažem posjetu kada želim da vidim svoje unuke i svog sina kojeg sam rodila. Razumijem da je nekulturno dolaziti nenajavljen, ali bar bi trebala da se javiš kada te zovem. Ipak sam ja majka tvog supruga i baka tvoje djece i najmanje što možeš da uradiš jeste da mi se javiš na telefon. Isto tako treba da znaš da i ja imam svoj život.

Ako želiš da ti pričuvam djecu treba unaprijed da me obavjersiš kako bih ja mogla da oraganizujem svoje obaveze. Nije mi teško da ih pričuvam u svako doba, ali ipak bi i ti trebala da se najaviš. Ako ti želiš da ja poštujem tvoje vrijeme i tvoj prostot i ja isti očekujem od tebe.

Nemoj da me ogovaraš iza mojih leđa. Ponašaj se kao odrasla osoba i reci mi sve što misliš u lice. Biću ti zahvalna. Ako imaš problem sa mnom, riješi ga sa mnom i nemoj da uplićeš mog sina i tvog supruga. Nemoj da mi govoriš kako je moja kuća čist jer ja nemam drugog posla, dok ti imaš djecu sa kojom više voliš provoditi vrijeme nego držati metlu u rukama.

Moja djeca su odrasla, tvoja su još uvijek mala i ako je moja kuća sređena to ne znači da te kritikujem što su igračke razbacane svuda po tvojoj kući. Nemoj mi kupovati poklone koji nisu po mom ukusu i koji mi ničemu ne služe.

Vidjela si da imam modernu kuhinju, šta da radim sa tvojim staromodnim poklonima. Samo zato što sam baka ne znači da treba da mi kupuješ staromodne stvari. Želim da moj sin bude srećan i da ima srećan brak, ali znaj da sam ja njegova majka i uvijek ću to biti.

Shvatićeš to jednog dana kada tvoja djeca porastu i kada se ti nađeš u ulozi svekrve u kojoj se ja sada nalazim. Imaj na umu da sam ja rodila i odgojila tog divnog muža za kojeg si se ti udala i sa kojim imaš djecu. Ne moraš negativno da reaguješ na svaki moj savjet i svaki put da mi zapušiš usta kada pokušam nešto da ti kažem.

Znaj da sam ja ipak starija od tebe i da imam mnogo više životnog skustva od tebe i ni jedan moj savjet nije zlonamjeran. Moj sin jeste tvoj suprug, ali on je i dalje nečiji sin i zato nauči da ga nesebično dijeliš i budi velikodušna u tome.

Uvijek ću vam čuvati djecu kada budete željeli izaći negdje za vikend samo vas dvoje, samo te molim još jednom, nemoj da me ogovaraš iza mojih leđa.

infpult

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje