Vatra i led

Free ljubići

Mardži Silver je bila svesna provokativnih pogleda muškaraca dok je sedela u ekskluzivnom restoranu u Atlanti. Na sebi je imala dugu, zelenu haljinu koja je isticala obline njenog vitkog tela, a izazovnost je još više podvlačio duboki dekolte koji je počinjao od kaiša na struku. Mardži je imala dugu, crnu kosu i zelene oči, pa je slika koju je ostavljala s pravom privlačila poglede. Haljina je imala i duboki šlic koji je otkrivao duge, graciozne noge u crnim sandalama sa visokom potpeticom.


Polako je pila piće iz lepe čaše koju su držali dugi, vitki prsti sa namazatnim noktima. Mardži je mogla da bude i vrhunski maneken, ali je živela od pisanja strasnih istorijskih romana pod poznatim pseudonimom Silver Mekfirson. Večeras to nije smela da spominje, jer bi ovo njeno ozloglašeno ime moglo da ugrozi novu ljubavnu vezu njene sestre Dženi. Naslućivala je da bi ovaj poziv za večeru u poslednji čas mogao da znači i suočavanje sa Dženinim budućim deverom, bogatim industrijalcem, a Mardži je iznad svega želela da ga isprovocira i zato je obukla baš ovu haljinu.
Mardži je ljutito napućila svoje usne, crvene usne. Bila je usred pisanja posebno teške scene kada joj je Dženi telefonirala i zahtevala da se nađu u ovom restoranu u sedam. Sada je bilo već pola osam, a Dženi nije bilo nigde na vidiku.
Ispravila se u stolici i pogledala zadovoljno svoju haljinu. Dženi će biti zapanjena. Pokušala je da stavi Mardži do znanja da je vaspitanje Van Daj novih veoma konzervativno, a posebno se trudila da joj predoči mišljenje starijeg brata o drskim i razmetljivim ženama. Upozorila je svoju stariju sestru da bude ozbiljna i predložila joj da bi bilo najbolje da obuče neku klasičnu haljinu. Upravo zbog toga se Mardži, koja je mrzela sve što bi moglo da liči na naređenje, ovako obukla i našminkala.
Pri pomisli na sestrinu reakciju, a pogotovu na reakciju mladog Endrua Van Dajna i njegovog starijeg brata, oči su joj zasvetlele. Ako je Dženi zaista nameravala da upriliči jedan neobavezan susret između njih, Mardži je shvatila da će se ludo provesti.
„Oh, Mardži, molim te, ponašaj se u skladu sa svojim godinama!” znala bi da uzvikne Dženi kada bi Mardži uradila nešto šašavo, kao kada je, na primer, postavila statuu nage Venere usred bašte ispred kuće. Sirota, stara gospođa Džejms, njihova susetka, svako se poslepodne hvatala za srce kada je tuda prolazila idući prema bašti gde je zalivala cveće. Mardži je morala da se povinuje sestrinoj želji i kada se slikala za svoj poslednji roman „Razbuktana strast”, jer joj je sestra zapretila da će je napustiti ako se bude slikala u negližeu kao što je nameravala.
Mardži nikada nije odustajala od svojih namera i rešila je da nastavi da živi onako kako je volela, bez obzira na to da li će šokirati sestru. Za ovo je bio kriv njen kratki brak. Njen smisao za humor i ludorije bio je maska koja je pokrivala njenu stvarnu osetljivost. Iznenadna smrt njenog muža, posle dva duga meseca zajedničkog života, predstavljala je za nju skoro olakšanje, koje je ostavilo bez iluzija o intimnosti i braku. Naučila je da se čovek najbolje upozna ako se sa njim živi. Toga će se uvek sećati.
Mislila je da je zaljubljena u Lerija Silvera. Kratko su izlazili pre braka i ubrzo se našli u njemu, shvatajući da jedno drugom nimalo ne odgovaraju. Kada se posle dva meseca srušio avion u kome je bio Leri, Mardži je više osećala krivicu zbog promašenog braka nego ožalošćenost. To se dogodilo pre pet godina, kada je ona imala dvadeset. Od tada je život uzimala za ozbiljno.


Diana Palmer – VATRA I LED

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje