Volim te bez rezerve

Vikend ljubići

U šta se upustila?
Srce je Riti Vilijams tuklo u grlu dok je prilazila ulaznoj kapiji Kuperovog imanja. Srećom, očev mladi prijatelj Njuton nedavno se vratio u grad i pokazao je spremnost da odsedne u njihovoj kući i da brine o Ritinom ocu dok ona radi za Dankana.
Dankan joj je ponudio dobru platu, hranu i prenoćište. U drugačijim okolnostima bila bi oduševljena ovakvom ponudom, ali… otac je verovao da je Kuper kriv za smrt njene tetke, pa joj je bilo nelagodno.
Pritisnula je dugme interfona, niko joj nije odgovorio, ali kapija se otvorila.
Starim očevim kabrioletom ušla je na zakorovljeno imanje. Nekad je ovo mesto moralo biti veoma lepo, a sad je delovalo zapušteno. Trava kao da vekovima nije košena, živa ograda neorezana, dok je cvetni vrt potpuno obrastao u korov.
Na internetu je pročitala da se posle one kobne saobraćajke Dankan Kuper povukao iz sveta.
Moraće da se pribere, nije ovo ukleta kuća. Ali osećala se neprijatno.
U biblioteci nisu prihvatili njen otkaz i dopustili su joj da odsustvuje s posla dok radi za Dankana. Bila je zadovoljna time, jer će imati gde da se vrati.
Kad je napuštala lokalne novine, pogrešila je spomenuvši Dankanovo ime, jer je time izazvala opšte interesovanje i urednica ju je pozvala na razgovor uveravajući je da ne treba da podnosi otkaz i čak joj je povećala platu u zamenu za sve prljave detalje, koje bi mogla saznati o Dankanu Kuperu. To je odmah s gnušanjem odbila.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje