Zbog NJE nastaju AFERE, prestaje SEKSUALNI život, kao i poštovanje! Evo šta je u pitanju!

Životni stil
 

Mnogi misle da jedna stvar u dugim vezama nije bitna, ali terapeuti kažu da je to velika laž.

Fizička privlačnost u vezi je bitna jer parovi često to nadomeste u trećoj osobi, prebacuju partneru druge stvari, a posledice toga da vas partner ne privlači seksualno su veoma velike.

1. Nemate seksualni život

Ljudi u vezama u kojima nema seksualne privlačnosti imate će vrlo malo ili nikako seksa. Terapeut Fiona Amoabil kazala je kako je imala parove koji nisu bili intimni i po 15 godina. Većina ovih partnera spava u odvojenim krevetima. Razlog je što mnogi od njih nisu nikada imali dobar seksualni život.

2. Afere

Nedostatak seksualne privlačnosti, pa i seksa, ostavlja otvorena vrata trećoj osobi i aferama. Prema rečima Amaobil, ljubavnika najčešće traži partner koji oseća manju seksualnu privlačnost i to najčešće u teretani. Onog trenutka kada veza s ljubavnikom postane seksualna, postaje sve teže to prekinuti.

3. Stinjičarenje

Kada se partner oseća „zarobljeno“ i nesrećno u vezi onda konstantno traži stvari koje su pogrešne kod njegovog partnera (način na koji miriše, način na koji jede, reči koje koriste). Stvari koje su nekada voleli sada ih nerviraju. Ovo je sadističko ponašanje i teško je prekinuti.

4. Distanciranje

Partner koji ne oseća privlačnost naći će način da ostane po strani, ali problem je što ovo ne znači samo da nema seksa već se može udaljiti i fizički i emotivno.

5. Nedostatak poštovanja

Pojedinci koji ne osećaju privlačnost mogu pokazivati nedostatak poštovanja prema svom partneru – podbadanja, vređanja u javnosti te ponižavanje koje pokazuje najveći stepen nezadovoljstva u vezi.

6. Nedostatak privrženosti

U vezama u kojima ima malo ili nikako seksa, većinom nedostaje i privrežnost koja se prokazuje kroz sitnice. Retko se drže za ruku, skoro nikako ne hodaju zagrljeni ili čak ne sede zajedno na kauču dok gledaju televiziju.

„Kada budete tražili partnera na listu stavite i fizičku privlačnost te seksualnu kompatibilnost ako zaista želite čvrste i jake temelje“, poručila je Amoabil.

Izvor: Kurir.rs/Klix.ba

 

https://www.zenskikutak.rs/2019/03/11/zbog-nje-nastaju-afere-prestaje-seksualni-zivot-kao-i-postovanje-evo-sta-je-u-pitanju/


Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje