Bez brige: Uz ove trikove ubrzaćete metabolizam i proces mršavljenja, bez napornih treninga u TERETANI!

LIFESTYLE

Bliži se leto!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prva asocijacija mnogih na gubljenje kilograma je uglavnom uvek teretana, ali činjenica je da i plivanje ima brojne prednosti te da se može koristiti u svrhu mršavljenja.

Nijedna vežba neće istovremeno sagoreti kalorije, ubrzati metabolizam i zategnuti svaki mišić u našem telu kao plivanje. Samo sat vremena plivanja sagoreva približno 500 kalorija, mada intenzivnije forme plivanja kao što je leđno sagorevaju i do 700 kalorija.

Tajna leži u tome što je voda 800 puta teža od vazduha te što se otpor mišićima pruža iz različitih smerova, dok voda u isto vreme rasterećuje mišiće i zglobove, što nije slučaj gotovo ni sa jednom drugom vežbom van vode.

foto: Profimedia

Pogrešno je misliti da je moguće odmah plivati na “duge staze”, te se vreme u bazenu treba postepeno povećavati, a treba početi od razumnog i skromnog početka. Prilagodite vreme plivanja svojim mogućnostima i malo po malo ga povećavajte iz dana u dan. Mnogi se već nakon nekoliko minuta u bazenu osećaju iscrpljeno jer se telo mora prilagoditi na novi način disanja, kardiovaskularni sistem počinje da radi na drugačiji način, a organizam je pod velikim naporom jer nam je za kretanje u vodi potrebno korišćenje puno mišića.

Iskoristite slobodno vreme za posetu bazenu i na vreme se pripremite za proleće i leto.

Glossy.rs/Klix.ba )

https://glossy.espreso.rs/zdravi-i-srecni/fitness/146371/bez-brige-uz-ove-trikove-ubrzacete-metabolizam-i-proces-mrsavljenja-bez-napornih-treninga-u-teretani

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.