Koliko i da li partner može utjecati na vaš poslovni napredak?!

LIFESTYLE

Napetost i stres, koji sa posla donosite kući itekako mogu uticati na kvalitet vašeg emotivnog života. Ali, mnoge žene i muškarci, ambiciozni i željni uspjeha, nerijetko sebi postavljaju pitanje: Da li emotivna veza utiče na naš napredak u karijeri?

Jedno petogodišnje istraživanje, pronašlo je odgovor i na ovo pitanje. Ovo psihološko i sociološko istraživanje pokazalo je da odabir emotivnog partnera utiče na naše ophođenje prema poslu, kojim se bavimo. Naime, ako pored sebe imamo savjesnog partnera, koji uredno obavlja svoj posao i pokazuje ambiciju da postane još uspješniji, mi ćemo biti motivisani njegovim ponašanjem i uložićemo maksimalne napore da svoj posao obavimo na najbolji mogući način. Isto istraživanje tvrdi, da ovakvi parovi imaju mnogo više prostora za napredak u karijeri, jer jedno drugom, konstantno pružaju podršku.

Tokom istraživanja, psiholozi su pratili poslovni napredak, više od 4500 bračnih parova. Uz poslovni napredak, psiholozi su obratili pažnju i na to kako parovi provode svoje slobodno vrijeme, dijele kućne poslove i koliko su uopšte zadovoljni svojim brakom.

Rezultati su pokazali da su osobe, koje su pored sebe imale savjesnog i organizovanog partnera, neuporedivo više napredovale, od osoba, koje su pored sebe imale poslovno nezainteresovanog partnera. Savjesni partneri bili su sigurna luka i utočište svojim emotivnim partnerima, pa su brakovi ovih ispitanika bili sretniji od, manje ambicioznih i poslovno uspješnih parova.

Rezultati ovog istraživanja, podjednako su primijenjeni na oba pola, pa nije bitno da li je žena ili muškarac, poslovno ambiciozniji, već je važno da uspješniji partner, na pravi način motiviše onog drugog.

http://www.ljepotaizdravlje.ba/ljubav_i_seks/ljubav/koliko-i-da-li-partner-moze-utjecati-na-vas-poslovni-napredak

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.