7 znakova da trebate raskinuti s partnerom (čak i ako ga još volite)

Životni stil

Sigurno znate da postoji toliko mnogo faktora koji utiču na funkcionisanje veze, a ponekad će snagu ljubavi nadvladati tolike druge stvari. Što prije to prihvatite, to ćete brže pronaći sreću u ljubavi. Jer ako samo odbijete prihvatiti tu činjenicu i pustiti da se stvari događaju, osjećaćete se jadno i isprazno.

Naravno, kompatibilnost i zrelost imaju puno veze s tim. Vi i vaš partner mogli biste biti jako zaljubljeni jedno u drugo. Ali, ako niste dovoljno zreli da se nosite sa svojim problemima, vaša veza nikada neće trajati. Oboje ćete možda strastveno potrošiti ostatak života zajedno, ali ako jednostavno niste kompatibilni, biće teško pronaći način da svoje pojedinačne živote spojite u zajedničku priču. Zato je važno znati prepoznati kada bi bilo prikladno da odete od osobe koju volite…

A to je najteži dio. Ljubav ima način da nas zaslijepi i odvrati od stvari koje zaista trebamo vidjeti. Mogle biste toliko voljeti svog partnera da ste slijepe od istine: da zaista niste jedno za drugo. Ako je to slučaj, čeka vas svijet povrijeđenih. Ako samo nastavite slijepo djelovati, pred vama je neugodno buđenje. I nećete uživati u njemu.

Potpuno je moguće da ste u vezi s nekim koga volite, a da znate da stvari jednostavno neće uspjeti. Kad je to slučaj, morate biti dovoljno snažni kako bite mogli jednostavno prekinuti sve. Ne čekajte više nego što morate. Imajte na umu da što duže čekate, to se duže odričete pronalaženja ljubavi koja u stvarnosti djeluje nabolje.

Ne produžavajte bolove. Recite zbogom. I pokušajte krenuti dalje na najbolji mogući način. A ako se pitate je li sada vrijeme da prekinete vezu s partnerom: ako se na vašu situaciju odnosi mnogo stvari sa liste ispod, vjerovatno je došlo vrijeme da se raziđete s onim koga možda volite…

Kaže da ste njegovo sve


Ne možete biti nečije “sve”, jer je to jednostavno nezdravo. To je preveliki pritisak. Morate biti u vezi s nekim ko ima život i izvan vaše veze.

Ne želi rasti ili sazrijevati


Ljubav je dinamična. Nikada ne ostaje ista tokom cijelog trajanja veze. I možete se kladiti da će, ako vaš partner odbije odrasti, vaša ljubav na kraju biti nefunkcionalna.

Samo vi ulažete trud u vezu


To je timski napor. Uvijek su potrebne dvije posvećene duše da bi veza funkcionisala. Ako jedino vi ulažete trud, možda trebate preispitati za šta se toliko trudite. Zaslužujete li se zaljubiti u nekoga ko vas jednako voli?

Dijelite vrlo nepomirljive životne ciljeve


Bez obzira kamo ste krenuli, jednostavno neće funkcionisati, jer ne dijelite slične vizije budućnosti. Ako ne možete uskladiti svoje buduće ciljeve, samo ste zarobljeni u vakuumu veze u kojoj ne možete ići naprijed.

Nemate isti tempo


Ponekad je vrijeme ključno. Jedna osoba možda želi stvari prebaciti na viši nivo, a druga ne. To je klasičan slučaj prave ljubavi u pogrešno vrijeme.

Nikada nemate povjerenja jedno u drugo


Potpuno je moguće biti zaljubljen u nekoga kome ne vjerujete. Međutim, to ne znači i da je to u redu. Jedini način za uspješnu vezu jeste ako postoji i međusobno povjerenje. Ako ne možete vjerovati jedno drugom, onda je to vjerovatno zato što nema razloga za to.

Niste bolja osoba zbog svoje veze


Uvijek trebate biti u vezi sa osobom koja vas “tjera” da želite biti bolja. Ako ste prije ove veze bile bolja osoba, onda je ovo za vas loša veza.

Izvor: Miss7

Autor: minimagazin.info

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje