5250

Aplauz ljubavi

Free ljubići

Tilda je, već kad je odlazila u Pariz, znala da se ondje neće dugo zadržati. Bila je već tada gotovo sigurna da se njezin brak raspada i da ga više baš ništa ne može spasiti. I sve što je uopće radila, radila je više zbog svojih, nego što je vjerovala da se tu više išta može učiniti. No, unatoč tome, kad se nađeš u situaciji da si svjestan da ti nešto propada, u što si nekad vjerovao, nije ti svejedno. A bili su tako zaljubljeni jedno u drugo. I sad se živo sjećala kako ju je Kid danima opsjedao dok nije pristala s njim izaći samo u kino. I s tim kinom je sve i počelo. Oboje mladi, puni poleta, svatko na početku karijere koja je oboje svrstavala u perspektivne ljude, mislili su da im je svijet pod nogama. On mladi glumac u usponu, a ona profesorica francuskog i ruskog koja se sve više opredjeljivala za prevoditeljicu. Na neki su im način čak i profesije bile slične.
Kid bi joj znao govoriti da će ona pisati scenarije i adaptirati književna djela za filmove u kojima će on glumiti.
I prvi počeci su nagoviještali sretan život i odličnu karijeru oboma.
I sad se sjeća koliko se baš Kid radovao kad je prevela prvu knjigu jednoga mladoga ruskog pisca za kojim su Amerikanke poludjele. A i ona je bila u oblacima kad je on dobio angažman u gradskom kazalištu u Chicagu. Bila je to, doduše, tek neka mala ulogica, ali za početnika je i to bilo mnogo.
No, nisu dugo morali čekati da budu oboje zamijećeni.
I Tildu su za stalno zaposlili u izdavačkom poduzeću, čak su joj odmah dali uredničko mjesto jer je bilo malo onih koji su tako dobro znali ruski kao ona, ali i francuskim je odlično vladala.
Ona ga je na jednoj promociji upoznala s Steveom Bergmanom, redateljem koji je također bio u usponu, i koji je tražio glumce za svoj prvijenac. Tom Steveu se toliko svidjelo to što ona radi i kako radi, da joj je predložio da bude suautor scenarija koji je on počeo pisati. Nije, doduše, Kidu dao baš naslovnicu, ali jasno im je obrazložio i zašto:
— Svi troje smo mi novaci. Treba nam netko tko će privući gledatelje ali i investitore. Ako odigraš ovu ulogu kako treba, put k zvijezdama će ti se brzo otvoriti.

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje