Da li su Rejčel i Ros zaista bili na pauzi i ostale životne misterije

Životni stil

Ukoliko ste gledali reunion naše najomiljenije serije na celom svetu, već znate koji je odgovor dala ekipa serije “Prijatelji” – a to je bilo jednoglasno da! Ipak, kada se posle više od 10 godina ponovo potegla ova tema, zaista smo se zamislili koji je pravi odgovor na ovo pitanje. Kada smo kao tinejdžeri gledali ovu seriju, i mi smo isto naginjali ka da. U moru nezrelih ljubavi, zavisnih odnosa, letnjih šema i zimskih kombinacija, bilo je lako opravdati naše “indiskretnosti” jednim tako banalnim izrazom kao što je “pauza”.

Kada koristimo pauze? Kada osetimo potrebu da moramo da stanemo da bismo nastavili dalje. Koristimo da predahnemo, da se odmorimo, da sebe sklonimo iz nečega gde “moramo da budemo”. Baš zato pauzu koristimo na poslu, ili u spremanju stana, ili tokom nekog napornog fizičkog rada. Umorni od stalnog pritiska, pritisnemo pauzu da radimo baš ono što nam se radi. Jedemo, gledamo u telefon, palimo cigarete, ne razmišljamo ni o čemu.

Ako uz sve to uzmemo u obzir da je sinonim za pauzu možda čak i reč odmor, kako onda sebi opravdamo pojam pauze u vezi? Kako partner treba da se oseća kada mu kažemo da nam od njega treba odmor ili predah? Naravno da će se osećati kao da je on nama obaveza ili nešto što zahteva toliki mentalni i fizički napor, da nam je neophodna pauza.

Izvor

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje