1006

Ljubav je osetljiv cvet

Vikend ljubići

Šelbi Kejn je pakovala kofer, ali se nije radovala putu. Bila je napeta, nije joj se putovalo. Skoro da se pokajala što je prihvatila poziv svog druga Denija Brenta, da provede nedelju dana na rancu njegovih roditelja, starih prijatelja njene porodice. To, u stvari, i nije bio poziv, već molba. Deni je zamolio da mu učini uslugu. Zato je i prihvatila.
Odmor od nedelju dana na ranču kakav je „Skajlens”, oduševio bi svaku devojku, ali ne i nju. Jer,tamo će opet morati da se sretne sa Denijevim bratom Kingom,neprijatnim čovekom koji nije krio da je ne trpi. Poslednji put kad je tamo bila, morala je da prekine odmor usred noći, oblivena suzama.
A sada, prihvatila je stvar zaista na brzinu, u trenu, bez razmišljanja.
Jedno veče ona i Deni su plesali u nekom disko-klubu u San Antoniju, kada je Deni, u jednom trenutku, rekao:
— Imam sjajnu ideju, Šelbi.
— Da? — pogledala ga je.
— Mislim da bi bilo divno da pođeš sa mnom na nekoliko dana na ranč. Bio bi to lep odmor. Mama i tata bi se radovali. Znaš da te oni vole.
To je, stvarno, bilo istina. Kejt i Džim Brent su je srdačno dočekali kad god je bila na „Skajlensu”. Tokom godina, taj njihov odnos je postajao sve prisniji. Ali, King joj je zagorčavao boravak na njihovom prekrasnom imanju.

***
I sada se stresla kada se setila njegovih, kao noć, crnih očiju, mrkog lica bez osmeha i plamena koji je goreo u njegovom pogledu. Bio je tvrd i neumoljiv kao zemlja na kojoj je živeo, a žilav i izdržljiv kao koža sedla. Mrzeo je „gradske dame”, kako je voleo da kaže.
Da je Šelbi bila obična devojka i da radi u nekoj kancelariji ili fabrici, King bi sigurno bio ljubazniji Ali, ona je bila prava lepotica,nežna i krhka i radila je kao maneken.
U stvari, njoj i nije bilo potrebno da radi. Njena majka je bila poznata filmska glumica i dobro situirana. Da je bila manje samostalna, Šelbi je mogla da ima sve što može da poželi. Malo laskanja i umiljavanja, omekšalo bi njenu majku Mariju Kejn, a njoj obezbedilo lagodan život.
Ali, Šelbi je više od svega cenila nezavisnost i želela je da se kroz život probije vlastitim snagama.

 

 


Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje