1051

Dostojna vojvodine ljubavi

Vikend ljubići

Džilijan Forester se nadala da će izaći na kraj s Vejnom Alisterom uprkos činjenici da to nikada nikome nije pošlo za rukom. Sudeći po gotovo svakodnevnim tekstovima o njemu u časopisima, dvanaesti vojvoda od Alistera nije samo omražena osoba u svakom mogućem smislu, već je jednostavno nepodnošljiv! Previše bogat, previše pun sebe, previše zgodan… Ostavlja utisak da je rođenjem u plemićkoj porodici dobio sve što se u životu može poželeti.
Ali Džilijan je odlučila da se upusti u tu avanturu iako joj se zebnja uvlačila u srce.
– Nemoj da preteruješ – rekla joj je mlađa sestra Nensi uz uzdah kad je Džilijan izrazila zabrinutost zbog svog novog angažmana.
Naime, biće učiteljica sedmogodišnjem detetu bez roditelja, čiji je staratelj Vejn.
Inače, Džilijan je obožavala mlađu sestru i potpuno joj se posvetila posle saobraćajne nesreće, u kojoj su poginuli njihovi roditelji, a Nensi jedva preživela. Džilijan nikada neće zaboraviti da je samo malo nedostajalo da ostane potpuno sama na ovom svetu. Brigu o njima dvema potom su preuzeli dalji rođaci iz idiličnog sela u unutrašnjosti Engleske, u kojem su odrasle.
– Zaista sam uverena u to da ne dramatizujem – odgovorila je Džilijan.
Uzdržala se od komentara da su preterivanje i dramatika zapravo Nensina „specijalnost”. Razgovarale su u svom zajedničkom, iznajmljenom stanu u siromašnom kvartu Londona. Stan je bio tesan, jer su samo takav mogle da priušte, pa su delile jedinu sobu. Nensi se šminkala ispred ogledala nanoseći na trepavice već treći sloj maškare. Uvek je posvećivala posebnu pažnju isticanju očiju, jer su one bile najbolji adut na njenom licu. Konačno je spustila maškaru na stočić i okrenula se sestri.
– Zapravo, nećeš često sretati Vejna. Podučavaćeš njegovu štićenicu, koju, budimo realni, Vejn ne voli baš preterano. Uostalom, zašto bi bilo kojoj od vas dve posvećivao pažnju?

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje