Igra vatrom

Vikend ljubići

Pravi izbor, pomislila je Karolina kad su na putu za Gemeli leteli iznad Sicillije, ugledavši dim iz Etne. Na pomisao da bi vulkan mogao da proradi, osetila je da se naježila.
Helikopter se udaljavao od Boke Nuove.
Istraživački tim pratio je povećanje vulkanske pare u planinskom sedlu Etninog najmlađeg kratera, beležili su seizmičke podatke, a onda su pošli nazad u laboratoriju Nacionalnog centra za geofiziku i vulkanologiju Katanije na istočnoj obali Sicilije. Trojica muškarca čula su odzvanjanje eksplozija severoistočnih kratera, ali nije bilo razloga za brigu, a kamoli za evakuaciju.
Nisu ni sleteli, a princ Valentino je pozdravio kolege požurivši do kraljevskog helikoptera, koji je trebalo da ga preveze na Gemeli u Jonskom moru. Povratak njegovog tima nepredviđeno je kasnio, ali su se pažljive studije pokazale neophodnim da bi se dobili iscrpni podaci. Njegov zet, princ Vinćenco de Laurentis sačekaće ga sa svojom drugom ženom Ebi i sinom Maksom. Valentino se radovao poseti iz Arankije.
Vinćenco i on godinama su partneri u firmi koja se bavi izvozom. Kad se Vinćenco oženio Mihelinom, Valentinovom jedinom sestrom, postali su još bliži. Mihelinina neočekivana smrt oduzela mu je jednu od retkih osoba u koju je imao poverenje. Njegov mlađi brat Vito izabrao je oficirsku karijeru, pa je retko boravio u palati, a majka, kraljica Bjanka, bila je zauzeta vladarskim obavezama, jer je bila regent u Gemeliju. Mali krug prijatelja, s kojima je provodio slobodno vreme, i poneka diskretna afera nisu bili dovoljni za ispunjen život.
Zato se radovao što će ponovo videti Vinćenca, pa je žurio da što pre stigne u palatu. Helikopter je konačno sleteo pored raskošne barokne kuće iz 17. veka. U blizini bazena odlučio je da skrati put do svog apartmana u zapadnom krilu i krajičkom oka primetio je nešto, što mu je zaokupilo pažnju. Na ivici skakaonice stajala je očaravajuća žena u purpurnocrvenom kupaćem kostimu s dubokim izrezom. Bila je grešno seksi, toliko da je za trenutak zaboravio da diše.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje