861

Ljubav i mržnja

Vikend ljubići

Činilo joj se da se ova noć nikada neće završiti. Bilo je tri sata posle ponoći, a ona je bila umorna. Fiona Darfild podigla je kapke i usiljeno se osmehnula igračima koji su je okruživali. Jedva je čekala da se ova noć završi i da ode kući.
– Dame i gospodo, priložite svoj ulog. Igra počinje – objavila je bezličnim glasom krupijea.
Samo njen osmeh upućen Roderiku bio je pravi.
– Hoće li se već jednom razići… – tiho joj je šapnuo Roderik, primećujući umor na njenom licu.
– Pst… – jedva čujno je pomerila usne.
Roderik joj je poslao poljubac, a Fiona se namrštila, ali njena ljutnja nije bila prava.
Kako je mogla da se ljuti na takvog šarmera kakav je bio Roderik?
Osim toga, on je bio zaljubljen u nju. Sa dvadeset godina, bio je previše mlad da donosi životne odluke kada je ljubav bila u pitanju, tako da je Fiona sumnjala u trajnost njihove veze.
Ipak je uživala u pažnji koju joj je ukazivao. Često ju je vodio na ručak, a to je njoj mnogo značilo, više nego što je Roderik mogao da zamisli. Svaki peni joj je bio potreban.
Mada se trudila da ga drži na odstojanju, njeno odbijanje da se uda za njega nikako ga nije obeshrabrivalo. Izgledalo je da je posle takvih razgovora još više voleo. Međutim, Fiona je bila sigurna da će uspeti da izađe na kraj s njim, ako stvari postanu suviše ozbiljne.
Primetila je neko komešanje na vratima. Jedan od igrača je ustao i otišao u tom pravcu. Nekoliko trenutaka kasnije šestoro kasnih posetilaca ušlo je u salu za kartanje. Izgledalo je da su upravo došli iz nekog noćnog kluba.
Fiona je umorno uzdahnula, nadajući se da pridošlice neće prići njenom stolu. Roderik je takođe pogledao u tom pravcu, a onda je iznenada spustio kartu koju mu je Fiona udelila.
– Koga to vidim! Pa to je moj ujak Kris! – rekao je i Fiona je iznenađeno podigla obrve.
Pogledala je u pravcu u kojem joj je Roderik pokazivao, ali se muškarac upravo okrenuo prema jednoj od žena i počeo nešto da govori.Zapazila je da je bio visok i da su se njegova snažna ramena skladno ocrtavala pod dobro sašivenim odelom.


PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje