7743

Ljubav iz susjedstva

Free ljubići

Da bar nije tako visok, pomislila je iznenada. Bio je visok gotovo dva metra i sama njegova krupna pojava je ulijevala neko strahopoštovanje. Kad god je bila u njegovoj blizini, Sintija se osjećala nesigurno i bezvrijedno.
Nijedan muškarac nije izazvao takve emocije u njoj, nijedan muškarac nije mogao da je tako naljuti ili uzbudi na neki čudan senzualan način. Rafeti je izazivao takva osjećanja u njoj od trenutka kada su se sreli, i to se nije promijenilo tokom ovih deset godina.
Kada su se upoznali, Sintija je imala samo osamnaest godina. Rafeti je optužio da je veoma razmažena i zločesta, kao i svaka tinejdžerka. Sintija je znala za njegovu reputaciju zavodnika i čvrsto je odlučila da mu pokaže da njegov šarm nema nikakvog utjecaja na nju i da ona nije kao sve ostale žene koje su zaljubljene u njega.
Kao da je on bio zainteresiran za tinejdžerku, pomislila je tužno i okrenula se na drugu stranu. Tada je bila pravo dijete, razmaženo, luckasto i nesigurno dijete. Bila je nesigurna zato što je on izazivao takvo osjećanje u njoj, odmah se opravdavala, iako je, u stvari, sve vrijeme ignorirao njeno prisustvo.
On je tada imao dvadeset šest godina i bio je muškarac koji se nije mogao porediti sa dječacima sa kojima se ona družila. On je bio muškarac koji je sopstvenim radom pretvorio mali ranč u Floridi u svoje carstvo koje je iz dana u dan postajalo sve veće. Sjetila se kada je prvi put ugledala Džona Rafetija. On je bio u posjetu njenom ocu, a ona ga je ugledala tek kada je odlazio. Dok se pozdravljao sa njezinim ocem, ona je stajala na terasi i uzbuđeno gledala u njega. Stajao je pored konja i razgovarao s njezinim ocem. Bio je visok i snažan. Po pričama koje je čula, znala je da mu se muškarci dive, a da žene uzbuđeno šapuću o njemu. Pričalo se da je svako veče izlazio s drugom ženom, a smatralo se da su sve one spavale s njim. U to vrijeme, Sintija nije ni jednom pomislila da su te priče preuveličane. I sada je to isto mislila.
Jednostavno nešto u vezi sa Džonom Rafetijem je ukazivalo na to da njemu žene ne mogu da kažu ne i da su priče koje kruže o njemu istinite. Ali biti u njegovoj blizini bilo je nešto sasvim drugo. Sintija je bila svjesna njegove muževnosti i atraktivnosti. Njegova visoka tamna pojava je dominirala okolinom, a njegova ličnost je dominirala ljudima. Promatrajući ga, Sintija je osjećala kako joj srce ubrzano kuca, kako joj se ruke znoje i kako je mozak prestao da joj radi.
Imala je samo osamnaest godina i bila premlada da bi razumjela ono što je osjećala, i kako treba da se ponaša u ovoj situaciji, kao i kako treba da se odnosi prema Rafetiju koji je bio zreo muškarac.
Znala je samo da se uplašila onoga što je osjećala i zbog toga je odlučila da se drži hladno i distancirano. U cijeloj okolini ona je bila jedina ženska osoba koja ga je izbjegavala i koja je bila u sukobu s njim. Znala je da je tako bolje i da se osjeća sigurnije kada zna da mu se ne dopada.
Sintijini prijatelji su je prihvatili kao bezbrižnu djevojku, koja je uvijek spremna za zabavu, kupovinu, izlet u Sent Moric ili krstarenje na nečijoj jahti.
Međutim, sada je ta bezbrižna mlada djevojka morala da radi mnogo više od svih njih da bi održala ranč. Pošto joj se Rafeti sljedećeg jutra nije javio, ona ga je ponovno nazvala. Ponovo joj je odgovorila kućepaziteljica.


Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje