Nemoj mi reći da nemaš vremena, reci mi da su ti prioriteti drugačiji

LIFESTYLE

Onima koji vas ne zovu, njima ne nedostajete, a oni kojima ne nedostajete – oni vas ne vole. Sudbina odlučuje tko će vam se pojaviti u životu, ali vi odlučujete kome ćete dopustiti da ostane. Cijenite one koji vas cijene, a one koi vas tretiraju tek kao mogućnost – ne doživljavajte kao prioritet.

Ako želite, imate vremena. Ako nemate vremena, u stvari ga ne želite napraviti ili imate druge prioritete koji vas više zanimaju.

Ne dopustite da vas lažu ili zavaravaju. Zapravo će uvijek biti vremena i mjesta rezerviranog za osobu koju želite vidjeti, s kojom namjeravate razgovarati ili brinuti se o njoj: to je osnova naklonosti i ljubavi.

“Morate se kretati prema prioritetima, to je tajna kontrole vremena. ” -Robin Sharma

Kako odrastamo, život nam otežava dobivanje tih prostora za druge ili čak za aktivnosti koje tako volimo, pogotovo jer nas napadaju druge obveze koje nam kradu gotovo dosta toga slobodno vrijeme. Međutim, nije istina da ga uopće nemamo. Kaže se – ” željeti je moć ” i, u slučaju osobnih odnosa, to je vrlo važna premisa.

Ne molite za pažnju

Kako godine prolaze, prirodno je naučiti organizirati vrijeme i prostor namijenjen za posao, djecu ili učenje; zbog čega postoje oni koi kažu da je život kombinacija prioriteta i drugih šansi.

Nitko ne zaslužuje da moli za pažnju. Ne mičite mora i planine u ime nekoga tko za vas ne bi pomaknuo ni jedan jedini kamen. Temelj odnosa je zajedništvo dvoje ljudi u kojem je davanje nagrada, ali i primanje je jednako potrebno.

Onima koji vas ne zovu, njima ne nedostajete, a oni kojima ne nedostajete – oni vas ne vole. Sudbina odlučuje tko će vam se pojaviti u životu, ali vi odlučujete kome ćete dopustiti da ostane. Cijenite one koji vas cijene, a one koji vas tretiraju tek kao mogućnost ne doživljavajte kao prioritet.

Kako mogu znati da se prema meni netko ponaša kao prema svom prioritetu?

Zaslužujete biti prioritetni plan, a ne sigurna opcija kad početni planovi propadnu.

Primjerice, svima se dogodilo da imaju prijatelja, partnera ili člana obitelji kojega bismo bez sumnje uvrstili u svoje prioritete, ali koji nas je u jednom trenutku startao pomalo stavljati po strani.

Možda se nešto dogodilo i najbolje je razgovarati o tome, ali također je moguće da se radi o obrascu ponašanja koji se ponavlja i nedostatku interesa za održavanje kontakta, što dovodi do progresivnog pogoršanja odnosa. Zapamtite da ljubav prema sebi nema datum u kalendaru.

Sloboda je znati odabrati

Kad nas netko vidi kao sekundarnu mogućnost, poput plana B, slobodno bira što će podijeliti i s kim; u ovome nas je izboru stavio u drugi plan.

Ako vas netko želi u svom životu, ostavit će prostor za vas bez da se za njega morate boriti. Nikad nemojte ostati s osobom koja vas neprestano ignorira.

Ne možemo žrtvovati svoje dostojanstvo i ljubav prema sebi zbog sebičnosti druge osobe.

Dobro odaberite koga želite u svom životu, a kad to učinite morate razmisliti o tome tko je vas izabrao: cijenite one koji pokazuju da vas žele pored sebe.

Kad nas netko vidi kao sekundarnu mogućnost, poput plana B, u ovom nas je izboru stavio u drugi plan.

lamenteemeravigliosa. it/Prevela: Suzana Dulčić za atma. hr

Izvor