Nepobediva kombinacija

Vikend ljubići

Stajala je leđima okrenuta okeanu i posmatrala veliku kuću ispred sebe. „Vihor”, kako je to divan i poetičan naziv, pomislila je i nostalgično se osmehnula. Rođena je u ovoj kući gde je i provela prvih šest godina života. I svaki put kada se tokom proteklih godina ponovo vraćala na ovo mesto, osećala je da tu pripada. Sada je unutra, ali i svuda oko kuće, bilo raznih majstora koji su užurbano radili.
Njen pradeda Tom Ansvort sanjao je o kući na ovako posebnom mestu; bio je vredan, uporan i najzad ostvario svoj san. Došla je druga generacija i sposobni deda Dejvi je od kuće napravio legendu. Unutar njenih zidova dešavale su se različite uzbudljive, tužne, vesele, velike i male stvari. Kroz velika starinska vrata prošli su slavni i lepi, ružni i nepoznati, prijatelji, članovi porodice kao i mnogi zaboravljeni posetioci koji su hteli da dođu na ovo legendarno mesto.
Ali za Elu ova kuća je uvek bila dom.
Posle dugog sna „Vihor” se ponovo budio. Osećala je zadovoljstvo što će pod njenom komandom sve ponovo dobiti stari sjaj i lepotu.
Okrenula se i uz lak uzdah pogledala prema beskrajnom, svetlucavom okeanu. Sve je bilo tako lepo, tako veličanstveno. Sa zadovoljstvom je udahnula miris moćnih borova koji su dominirali u vrtu ispred kuće.

PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje