Noć opasnosti

Vikend ljubići

Drugog dana izleta bila je još mrzovoljnija nego prvog i uopšte nije bila raspoložena za bilo čije udvaranje. Srećom, Hari Broken je primetio njeno raspoloženje i ponašao se ljubazno, ne krijući da želi njeno društvo i razgovor, ali nije bio previše navalentan. Rezultat zajednićkog izleta bio je taj da su se malo bolje upoznali i oboje se uverili da su simpatićni jedno drugom, ali se ništa konkretno nije desilo.
U stvari, najkonkretnije što je Sabrina dobila od te planinarske avanture bio je umor, ukoćena leda i žulj na stopalu koje su joj izazvale gojzerice. U subotu uveće, dok se društvo vraćalo prema Kelu, jer su svi živeli u tom gradiću ili u okolini, njena zlovolja bila je na vrhuncu. Pošto je najveći deo dana dok su se peli uz litice sunce pržilo, kosa, lice i odeća bili su joj lepljivi od znoja. Žulj na stopalu ju je boleo, u leđima je osećala zatezanje, na ćelu joj se od znoja i sunca pojavilo nekoliko sitnih bubuljica. Ona je jedino želela da se što pre dokopa kuće, svog kupatila i svog udobnog kreveta, i da od tetka Klare dobije nekakav melem za taj užasni žulj na stopalu. Ali svi ostali iz društva želell su da većeraju u jednom restoranu u podnožju, koji je bio poznat po odlićnoj svinjetini sa krompirom i alpskim zaćinskim biljem. Sabrina je, naravno, morala da se prikloni volji većine, a zadržavanje u restoranu im je samo usporilo povratak kući.
Bila je skoro ponoć kada je stigla, jer se društvo dovezlo do Kela, gde je živela I Dora, a odatle ju je Dorin otac odbacio kolima do imanja Vemerovih. lako je jedino želela da uleti pod tuš i dobro se istrlja sapunom, bila je toliko umorna da o tuširanju nije bilo ni govora, jedva je imala snage i za obićno umivanje. NI sa žuljem na stopalu nije u to doba noći mogla ništa da uradi, jer joj je bilo žao da budi tetka Klaru i od nje traži njen ćuveni domaći melem, koji je pomagao za sve.

PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje