Oduvijek i zauvijek

Vikend ljubići

Tipično, pomislila je. Magda uvek pronalazi slobodne momke, koji, tobože, nisu za mene. A brak je Nina precrtala na spisku onoga što treba da ostvari u životu, ali ne zbog Nikovog neverstva. Zapravo, Dejvid Pirson bio je njena prva ljubav. Odrasli su u istom mestu i činilo joj se da ga oduvek voli… otkad pamti, od detinjstva. On to, naravno, nije znao; gotovo da joj se nikad nije obratio, jednostavno, nije je primećivao. Još u petnaestoj godini odlučila je da če se udati za njega. Kad je pošla u srednju školu, on je otišao na fakultet i više ga nije videla. Koliko je čula od poznanika, u poslednje vreme boravio je negde u Egiptu, na novootkrivenim arheološkim nalazištima. Za razliku od Dejvida, njegov godinu dana mladi brat bio je mnogo ljubazniji i često je umeo da se našali s Ninom i njenim drugaricama. Voleo je da ih zadirkuje i da proćaska s njima iako su i za njega one bile samo deca.
Treba da izbriše iz glave te dečje snove! U međuvremenu je odrasla shvativši da je život mnogo složeniji nego što je mislila. Većini ljudi maniri su važniji od ljubavi, a usputne afere učtivo su ignorisali. Ona nije nameravala da priušti sebi još jedno takvo iskustvo.
Odlučnim pokretom zatvorila je rajsferšlus na haljini. Ovo će biti tek jedna u nizu mnogih zabava, u kojima je Magda uživala, a to je značilo neobavezne razgovore s nepoznatim ljudima. Okrenula se ogledalu da proveri svoj odraz i popravi nabo- re na haljini. Kad se oglasilo zvono interfona, znala je da je taksi stigao po nju.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje