Zastranjena želja

Free ljubići

Bujna crna kosa padala mu je na široko čelo, obrve su mu oblikovale savršen luk iznad živih crnih očiju, nos mu je bio pravilan, vilica četvrtasta a usta mesnata, još iskrivljena od boli. Sve to mu je davalo surov i opasan izgled. Bio je snažne grade, širokih ramena i mišićavih nogu. Sandy osjeti kako joj noge klecaju pri pomisli na ono što je učinila. Da gaje bolje promotrila, nipošto ne bi bila onako hrabra.
Uza sve to neznanac joj je bio nekako poznat, ali nije mogla reći na koga je podsjeća. Odbacivši taj neugodan osjećaj, okrene se prema Albi.
– Hajde, uđite u taksi i idemo, a ovoga prepustite policiji. -Otvori vrata vozila i pruži ruku Albi da joj pomogne ući. Jedva je čekala da odu odatle. Čovjek se počeo oporavljati a nije se željela ponovo naći u njegovoj blizini.
– Ne, ne, Sandy . . . ne shvaćaš -smijući se reče Alba. – Ovo je moj sin Ari.
– Što? Vaš sin? – Sandy razgorači oči, a na licu joj se čitala nevjerica. – Ne vjerujem … to ne može biti…
Ali jest … zaista! – Alba je na posljetku svladala napadaj smijeha.
-1 Ivala, mama Baš mi je drago što si se zabavila – umiješa se dubok glas.
Sandy je ostala kao skamenjena, ali od sjećanja na onaj prizor, usne joj se razvuku u smiješak. Premda je znala kako nije trenutak da se na situaciju gleda s komične strane, nije mogla suzdržati smijeh.
– A vi, ma tko da ste, ne biste se trebali smijati. Ako netko mora pozvati policiju, onda sam to ja, jer sam iznenada napadnut.
– Oh, zaboga. Ari, govoriš kao neki glupan pun sebe! -umiješa se Alba, a onda, uhvativši Sandy za ruku, doda: – Mislim da imaš pravo, draga.
Uđimo u taksi, ne želim zakasniti na brod.
Ali to nije bilo tako jednostavno. Naglim skokom, koji je bio u suprotnosti s njegovom gradom, Ari gume dvije žene na stražnje sjedalo taksija pa onda se i on uvuče te na grčkom jeziku uputi vozača kamo da ih odveze.
– A sad ćeš mi, mama, možda objasniti što radiš na brodu za krstarenje u društvu ove đavolice -reče on, smrknuto pogledavši Sandy.
– Na odmoru sam, a Sandy mi je pratilja i prije nego što išta kažeš, znaj da mi je doktor Roberts odobrio ovo putovanje.


Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje