Romansa u Veneciji

Vikend ljubići

Pa šta? Kao da su njeni najveći problemi pakovanje kofera ili pospremanje! Sada kad je neočekivano ostala sama, bilo je mnogo važnije pitanje kako će ovako razočarana i slomljenog srca otići na putovanje svog života, dugoočekivanu avanturu planiranu za dvoje, koju joj je omogućila njena velikodušna i voljena baka.
A sad se Renata spremala na put sama… Bilo joj je dosta svega. Bacila se na krevet jecajući, lica zaronjenog u jastuk. Džone, kako si mi to mogao učiniti? Osim toga, otkad ju je varao? I s koliko žena?
Podsmevao joj se perfidni glasić iz podsvesti, jer je ona već dugo sumnjala u svog verenika, pogotovo što je njihova veza u poslednje vreme postala veoma napeta. Njegova opravdanja u vezi s odlaganjem priprema za njihovo venčanje bila su nevešta. U početku je sve to pravdala nervozom i tipično muškom nezainteresovanošću za takve aktivnosti.
Renata je duboko uzdahnula. Kamo sreće da je poslušala svoj instinkt!
Bože, kako se radovala ovom putovanju po Evropi, jer su isplanirali da obiđu sve važne evropske prestonice. Želela je da studira istoriju umetnosti, što joj, nažalost, nije pošlo za rukom, ali ostala je želja da obiđe Stari kontinent.
Prva stanica bila je Venecija, pa Firenca i Rim. Zatim će neko vreme boraviti u Parizu, a poslednje odredište bio je glamurozna metropola London.
1 njena je baka Frensis volela umetnost i živela je u Martinom vinogradu, gde su se održavale dobrotvorne aukcije. Prikupivši pristojnu ušteđevinu, odlučila je da svojoj unuci za venčanje priušti takvo putovanje. A unuka je odnedavno odustala od venčanja… bar u dogledno vreme. Ili za sva vremena!
Renata je duboko uzdahnula. Kako će sama na ovakvo putovanje? A to je iz inata odlučila. Pronaći novog saputnika u kratkom roku nije bilo jednostavno, jer joj je posao knjigovođe u stričevoj zanatskoj firmi pružao malo mogućnosti za nove kontakte. S vremenom su se svi njeni bliski prijatelji odselili, a rođaci su bili stalno zauzeti i za razliku od nje, svi su živeli punim plućima.

PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje