Strasno traganje

Vikend ljubići

Elizabet jedva uspe da odvoji pogled od njega i stade da posmatra beskrajno vodeno prostranstvo. Ali, iako nije mogla baš dobro da ga vidi, osećala je da je on posmatra.
Glumeći krajnju nezainteresovanost, što je naučila tokom godina u svom poslu, ona nastavi da hoda ležerno, potiskujući u sebi snažnu želju da se skloni od tih očiju koje su je pratile. Kad je najzad stigla do širokih stepenica koje su vodile na trem Gregovog letnjikovca, nije mogla da se uzdrži a da još jedanput ne pogleda na desnu stranu. Naravno, stranac je još uvek stajao na tremu. Posmatrao je smešeći se.
Umesto da ga prostreli najstrožim pogledom, ona mu, jer joj se svideo njegov gest, nehajno mahnu rukom i ude u kuću. Sve vreme dok je pripremala laku večeru mislila je na tog muškarca iz susedne kuće. Ko li je on? — razmišljala je dok je žvakala sendvič sa šunkom i srkutala hladno mleko.
Muškarci su joj obično interesantni samo jedno vreme, ali već posle četiri-pet izlazaka, Elizabet je gubila svako interesovanje za njih. Ne zato što je imala nešto protiv suprotnog pola. Naprotiv. Ali, čim bi muškarci čuli da ona ima svoje mišljenje o privredi, o svetskoj politici, o poslednjoj odluci Vrhovnog suda, počinjali bi da je smatraju pomalo čudnom.
Odavno je utvrdila da samo siguran muškarac, pun samopouzdanja, može da se oseća prijatno sa ženom koja ne skriva svoj inte-lokt iza neukusnih osmeha, domaćih jela i ne pokazuje puno pažnje za svaku reč koju izgovori muškarac.
Elizabet skide salvetom mrvice a svojih usana, a onda ustade razmišljajući baš o tome kakav je muškarac njen interesantni sused. Donese tanjirić i čašu do česme, opra ih i ostavi da se suše. Mogao bi biti i oženjen, govorio joj je njen praktični duh i, iz nekog nepoznatog razloga, na licu joj se pojavi bora.
Besciljno lutajući po kući, ona stiže do male kuhinje. Ne zaboravi, na odmoru si — podseti samu sebe! Opusti se i uživaj u svim sitnim radostima koje odmor sobom nosi! Svaku pomisao na posao i karijeru treba da gurne u drugi plan. Odluči da za vreme odmora bude jednostavno Elizabet Megbejn i jedina briga će joj biti da što bolje pocrni.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje