Sudbonosno DA

Audio knjige

Nastavak popularnog romana Jedi, moli, voli! Ali, Sudbonosno “da” je i priručnik koji se može čitati sam za sebe.
Junaci knjige Jedi, moli, voli se zaljubljuju i zavetuju na vernost, ali i zaklinju da se nikada neće venčati jer su oboje već bili u brakovima. Mežutim, splet okolnosti je takav da oni ponovo moraju razmišljati o tom koraku.
Autorka istražuje i proučava pojam braka u različitim kulturama i društvima, šta brak u tim mestima predstavlja i koje su najveće zablude o braku.

Na kraju svojega bestselera JEDI MOLI VOLI Elizabeth Gilbert zaljubi se u Felipea – Brazilca s australskim državljanstvom. Nastanivši se u Americi, zavjetuju se jedno drugome na vječnu vjernost, ali se zaklinju da se nikada, baš nikada neće vjenčati. Oboje su za sobom imali težak razvod. Sve je jasno. Ali providnost se jednoga dana uplela u obliku američke vlade te paru dala mogućnost izbora: ili će se vjenčati, ili Felipeu više neće biti dopušteno ući u zemlju. Budući da je time zapravo osuđena na sklapanje braka, Elizabeth Gilbert se sa svojim strahovima od braka suočila tako što se potpuno posvetila proučavanju te teme, svim silama nastojeći otkriti što je zapravo ta stara institucija, koja uporno opstaje. Rezultat je Sudbonosno ‘da’ – duhovito i inteligentno promišljanje braka u kojemu autorica razotkriva mitove, raspliće strahove i pretpostavlja da katkad čak najromantičnija duša mora svoje ljubavne snove zamijeniti odgovornošću odrasle dobi koja u njoj budi poniznost. Sudbonosno ‘da’ u konačnici je jasno veličanje ljubavi sa svim složenostima i posljedicama koje istinska ljubav u istinskom svijetu zapravo donosi sa sobom.

UČLANI SE ISPOD I SLUŠAJ ODMAH

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se