Topla havajska noć

Free ljubići

Celog života želela je da u nekoj višoj školi predaje istoriju. Na konkursima su joj uvek objašnjavali kako sumnjaju da bi ona, sa svojim izgledom, mogla da kontroliše pun razred učenika od kojih jedva da je bila nešto starija. I, uopšte, svi su smatrali da je za taj posao potreban neko iskusniji. Bio je to jedan zatvoreni, deprimirajući krug ljudi.
Dok se približavala kući, činilo joj se da svi spavaju, ali je onda ugledala svetlost kroz razmaknutu zavesu na jednom prozoru u prizemlju. Otključala je vrata i, stojeći na pragu, okrenula se i mahnula Amandi koja je u kolima čekala da vidi da li je sve u redu.
Začula je iz kuće glas spikera na televiziji. Najavljivao je film. Bacila je pogled ka vratima iza kojih se čuo televizor. Znala je da tamo, pored televizora njena gazdarica Madlen Karirajt sedi kao prikovana za fotelju. Ta žena je baš patila od televizomanije. Nije propuštala ništa šta bi se prikazivalo, a posebno je obožavala filmove.
U ovaj stan Širi se doselila u junu prošle godine i bila je zadovoljna njime. Imala je veliku sobu i malo kupatilo, što je za nju bilo sasvim dovoljno, a ono što je takođe bilo jako važno, cena stana je bila zadovoljavajuća, a gazdarica ljubazna.

ČITAJ LJUBIĆ

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje