5369

Tvoje srce

Vikend ljubići

– Zašto mi to nisi ranije rekla? Ne, nemoj, pusti me da nagađam. Htela si prvo da diplomiraš. Ali očigledno nikada nisi nameravala da gradiš karijeru već da na moj račun udobno živiš. Vrlo si inteligentna žena, Fibi, tajming ti je odličan, ali ja ne dozvoljavam da me bilo ko pravi budalom. Ova čarobna noć trebalo je da me smekša pa da se tobom oženim? Ali prevarila si se. Nijedan muškarac ne ženi se trudnom ljubavnicom.
Obamrla, slušala je njegove optužbe. Zar ju je smatrao toliko prevejanom i licemernom? A to što ju je nazvao ljubavnicom, bila je poslednja kap koja je prelila čašu.
– Nisam znala da sam ti ljubavnica, jer to nijednom čoveku ne bih bila. Mislila sam da si moj momak. Mislila sam…
Uskočio joj je u reč:
– Ajde, Fibi, nije moguće da si toliko naivna, pa ja sam ti obezbedio ovaj apartman.
– Da, ali da ga koristim dok čuvam mače i stan.
– Tri meseca kasnije poznanik mi je prodao ovaj stan zajedno s mačkom. Očigledno je pronašao drugo umiljato mačenee. Nadam se da nije toliko proračunato kao ti.

– Proračunato?! – vrisnula je. – Kako možeš to da kažeš posle svega što smo zajedno doživeli?
– Mogu. Kupio sam ti auto, odeću i nakit. Nikada ti nisam ponudio burmu. To si znala od prvog dana. Ako misliš da ćeš me detetom vezati za sebe, predlažem da još jednom dobro razmisliš.
Nemoćno se spustila na krevet. Sada su joj neke stvari bile kristalno jasne, znala je zašto je nikada nije vodio u Grčku da je upozna sa svojom porodicom, a kada joj je tetka dolazila u posetu, nije imao vremena da je upozna. Uživao je u izlascima s njom, obasipao ju je poklonima, spavao je s njom… i to je sve. A ona se u njega zaljubila. Pomislila je: ako sam mu ja bila ljubavnica u Londonu, koliko ih ima po celom svetu?


PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje