Želiš više ljubavi u svome životu?

Životni stil

Potreba za pripadanjem i ljubavlju jedna je od najosnovnijih ljudskih potreba. Stvoreni smo da primamo i dajemo ljubav i u tom odnosu potrebna je ravnoteža – matematički rečeno 50:50 u odnosu primanja i davanja. Bilo što drugo, a što nije ravnoteža, u našem životu stvara energetski disbalans koji možeš prepoznati kao umor, pretjeranu osjetljivost, osjećaj krivnje, zamjeranje i osjećaj praznine.

Kad je ljubav u pitanju, najčešći razlog koji dovodi do energetskog disbalansa je pretjerano davanje. To prepoznajemo kod osoba koje se previše daju drugima, a zauzvrat ne dobivaju ništa ili dobivaju jako malo. Tim osobama nedostaje unutarnjeg mira i imaju osjećaj da su iskorištene. Kronično im nedostaje ljubavi i čini im se da koliko god se daju nije dovoljno da bi primile ljubav.

O da, i ja sam nekad bila jedna od tih osoba, a ako se i ti prepoznaješ u tome, čitaj dalje! Reći ću ti kako sam postigla emotivni balans, a time i osjetila ljubav koja mi je uvijek nedostajala.

Prije nego krenem na stvar, htjela bi s tobom podijeliti jednu rečenicu koja je dugo bila na mojem frižideru i koja mi je služila kao podsjetnik u trenucima kad bi mozak počeo s pričom „Jadna ja…“. Ona glasi:

„Univerzum reagira na tvoje vibracije i vraća ti onu energiju koju odašilješ i zato, ako želiš više ljubavi u svome životu, najprije zavoli sebe!“

Predlažem ti da je odmah prepišeš na komad papira i okačiš na svoj frižider ili neko drugo vidljivo mjesto kao podsjetnik, a zatim da svaki dan ispočetka donosiš odluku da ćeš voljeti sebe!

Što se dogodilo kad sam donijela odluku da ću voljeti sebe?

Kad sam odlučila voljeti sebe postala sam smirenija, strpljivija, lakše sam opraštala i imala sam više razumijevanja za sebe i za druge. Lakše sam se odupirala negativnim osjećajima poput krivnje, patnje i straha. Kad sam zavoljela sebe život mi je počeo uzvraćati ljubavlju!

Ljubav prema sebi jačala sam tako što sam svjesno birala kakav ću imati pogled na život i kad sam umjesto turobnih i depresivnih misli birala optimizam jer sam znala da sam sama odgovorna za to čime se „hranim“. Birala sam da ću u svome srcu i svome umu pohranjivati samo ono što je za moje najviše dobro.

Ljubav prema sebi izražavala sam tako što sam se usavršavala kao osoba, radila sam na sebi i unapređivala sam svoj život jer sam  znala da zaslužujem više od pukog preživljavanja i time sam slala poruku Univerzumu da sam spremna za primanje. Kad sam razvila ljubav prema sebi, Univerzum se pobrinuo da mi dade još ljubavi kroz partnera koji me voli, podržava i poštuje.

Onog trenutka kad sam prihvatila sebe, kad sam postala zadovoljna onime što ja zaista jesam i gdje se trenutno nalazim, znala sam da se promijenila moja energija, a promjenom energije počela se mijenjati i moja stvarnost.

Danas mi je kristalno jasno da je ljubav prema sebi ravnoteža između prihvaćanja onog tko jesam i razine moje svijesti koja zna da zaslužujem bolje i više!

Sanja Vicić, energetski iscjelitelj i astrolog
www.infinitely.hr

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje