Čarobna veza

Vikend ljubići

Njen glas ga je naterao da zastane. Bio je topao, nežan i nevino zavodnički. Okrenuo se i ugledao je. Zainteresovala ga je, i ostao je.
Bila je visoka, imala dugačke, vitke noge i prijatne obline koje su isticale farmerke od tri stotine dolara i majica suvenir od petnaest dolara sa kartom Montane. Kosa joj je bila boje finog burgundca i upletena u dugačku pletenicu iz koje su se neki pramenovi izvukli. Primetio je da Kameron ne može da odvoji pogled od nje, i bilo mu je jasno zašto.
“Ja sam Ešli Vitfild”, reče ona, “ali zovite me Ešli. Ne mogu da vam opišem koliko mi je drago što sam konačno stigla ovamo.” Pružila mu je geranijum. “Bojim se da je saksija ostala na prilaznom putu, ali geranijum ce preživeti ako ga presadite. Presadićete ga, zar ne? Obećajte mi da čete ga presaditi.”
“Ah… Postaraću se da naš baštovan to uradi.”
“Dobro. Razume se, platiću saksiju, kao i stub koji sam udarila.Samo mi javite koliko je to…” Glas joj je zamro dok joj je um menjao brzinu i ona se osvrnu oko sebe. Uglancani podovi od hrastovine, tepisi od sisala, slike sa nautičkim temama, udoban nameštaj, i mesingane instalacije, pozdraviše njene umorne oči. Njen prvi utisak je bio da krčma nudi mir i pribežište, dve stvari koje su joj očajnički bile potrebne. Osmehnula se Kameronu. “Ovo je divno, uostalom krčma koja se zove ‘Mesto sreće’ i mora da bude fantastična. Zar nije tako?”
“Da vam pomognem oko prtljaga?” upita Kameron.
“Ne, hvala, mogu sama.” Premestila je kofer iz jedne u drugu ruku, bravice su se otvorile i sve stvari se prosuše po sjajnom podu od hrastovine. Zgađeno se mršteći zurila je u dugine boje svilenog rublja, cipele, odeću i fen za kosu.
Kameron se istog časa obreo pored nje. “Dozvolite mi da vam pomognem.”
Uzdahnula je ispustila kofer na pod kao da je papirnata kesa. “Pustite to, odmah ću sve da pokupim. Prvo da se prijavim.” Poćešala se po leđima i uputila ka recepciji. “Iscrpljena sam. Danima već vozim da bih stigla ovamo. Više ni ne znam koliko je prošlo od kada sam napustila Njujork, ali prošlo je dosta.”

PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje