Dan Brown – Postanak

Audio knjige

Robert Langdon, harvardski profesor simbologije, stiže u Guggenheimov muzej u Bilbau kako bi prisustvovao objavi velikog otkrića “koje će zauvijek promijeniti svijet”. Domaćin je Edmond Kirsch, milijarder i futurist, svjetski poznat zbog svojih nevjerojatnih tehnoloških izuma. Bio je jedan od prvih Langdonovih studenata na Harvardu, a sada će objaviti svijetu zapanjujuće otkriće koje će odgovoriti na dva temeljna pitanja ljudskog postojanja: Odakle dolazimo? Kamo idemo?

Već na početku događaja, Langdon i nekoliko stotina gostiju očarani su potpuno originalnim izlaganjem, za koje Langdon ubrzo shvaća da će biti mnogo kontroverznije nego što je mogao zamisliti. Međutim, pomno orkestrirana večer uskoro se pretvara u kaos, a Kirschevo otkriće umalo biva zauvijek izgubljeno. Suočen sa stvarnom prijetnjom, Langdon je prisiljen pobjeći iz Bilbaa. S njim u Barcelonu odlazi i Ambra Vidal, direktorica muzeja koja je surađivala s Kirschem na organizaciji kontroverznog događaja.

Navigirajući tamnim hodnicima skrivene povijesti i religije, Langdon i Vidal moraju bježati od neprijatelja čija moć, čini se, leži u znanju koje izvire iz same španjolske kraljevske palače… i koji neće prezati ni pred čime kako bi utišao Edmonda Kirscha. Na putu označenom modernom umjetnošću i enigmatičnim simbolima, Langdon i Vidal otkrivaju tragove koji ih dovode sve bliže Kirschevu šokantnom otkriću… i toliko dugo čuvanoj istini o porijeklu i sudbini čovječanstva.

Triler “Postanak” (Origin, 2017) Dana Browna najočekivaniji je roman godine i trenutno najprodavanija knjiga u Europi i SAD-u. O profesoru Langdonu napisane su već 4 knjige: “Anđeli i demoni”, “Da vincijev kod”, “Izgubljeni simboli” i “Inferno”.  Romani Dana Browna prevedeni su na 56 jezika, a prodani u gotovo 200 milijuna primjeraka.


Sve ono što jeste, sve u što vjerujete, sve će se promijeniti. Robert Langdon, harvardski profesor simbologije, stiže u Guggenheimov muzej u Bilbau kako bi prisustvovao objavi velikog otkrića “koje će zauvijek promijeniti svijet”. Domaćin je Edmond Kirsch, milijarder i futurist, svjetski poznat zbog svojih nevjerojatnih tehnoloških izuma. Bio je jedan od prvih Langdonovih studenata

Opis knjige na Buybook

Robert Langdon, harvardski profesor simbologije i religiozne ikonologije, stiže u ultramoderni Guggenheimov muzej u Bilbau kako bi prisustvovao velikoj objavi – otkriću „koje će zauvijek promijeniti lice nauke“. Domaćin te večeri je Edmond Kirsch, četrdesetogodišnji milijarder i futurista, koji je stekao svjetsku slavu zahvaljujući zapanjujućim visokotehnološkim otkrićima i hrabrim predviđanjima. Kirsch, koji je prije dvadeset godina bio jedan od prvih Langdonovih studenata na Harvardu, sprema se da objavi zadivljujuće otkriće… otkriće koje će dati odgovor na ključna pitanja ljudskog postojanja.

Od samog početka, Langdon i nekoliko stotina gostiju zadivljeni su prezentacijom, a harvardski profesor ubrzo uviđa kako je ona mnogo kontroverznija nego što je pretpostavljao. Međutim, ta pažljivo pripremljena večer iznenada se pretvara u haos, a Kirschovo dragocjeno otkriće na rubu je da bude izgubljeno zauvijek. Suočavajući se s ogromnom opasnošću, Robert Langdon je primoran na očajnički bijeg iz Bilbaoa. S njim je i Ambra Vidal, otmjena direktorica muzeja, koja je pomagala Kirschu da pripremi ovaj provokativan događaj. Langdon i Vidalova odlaze u Barcelonu, i upuštaju se u opasnu potragu za tajanstvenom šifrom koja otključava Kirschovu tajnu.

Dok prolaze kroz mračne hodnike skrivene historije, Langdon i Vidalova moraju izbjegavati tajnog neprijatelja čija velika moć, čini se, potiče iz španske kraljevske palače… neprijatelja koji će preduzeti sve kako bi ušutkao Edmonda Kirscha. Tokom potrage prepune savremene umjetnosti i zagonetnih simbola, Langdon i Vidalova otkrivaju tragove koji ih dovode do Kirschovog otkrića… i zapanjujuće istine koja nam je dugo izmicala.

„Ljubitelji Da Vincijevog koda radujte se! Profesor Robert Langdon ponovo rješava misterije univerzuma.“

People Magazine

„Živahna nova knjiga koja sučeljava kreacionizam i nauku, i najvjerovatnije će biti podjednako kontroverzna kao i Da Vincijev kod. U Porijeklu, drski futurista Edmond Kirsch iznosi teoriju tako hrabru, tako odvažnu da, kako skromno kaže: ‘Neće uzdrmati vaše temelje; srušit će ih.’ Kirsch, naravno, govori o čitavom svijetu, jer to je ono o čemu Brown piše. Brown i ozbiljne ideje idu jedno s drugim, a ponajviše u Porijeklu.“

Janet Maslin, The New York Times

O autoru: Dan Brown (Den Braun)

Dan Brown (Exeter, New Hampshire, 22. lipnja 1964.) je američki pisac triler romana.

Autor je kontroverznog romana i bestsellera Da Vincijev kod, prodanog u više od 80 miliona primjeraka širom svijeta, Digitalna tvrđavaAnđeli i demoniVelika obmanaIzgubljeni simbol, Inferno. Njegova djela prevedena su na 56 svjetskih jezika i prodana u više od 200 miliona primjeraka. Posljednji Brownov roman, Porijeklo (Postanak), istražuje dva temeljna pitanja čovječanstva: Odakle dolazimo? Kuda idemo?

Websajt autora: www.danbrown.com


Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje