1765

Prosidba vredna čekanja

Vikend ljubići

Spazio ju je kroz poluotvorena vrata Džošove bolničke sobe i zastao. Telom mu je prošla blaga jeza. Stajao je kao skamenjen i nadao se da ga ona nije primetila i da su ga vrata dovoljno skrivala. Miranda Karlajl. Posle toliko vremena ovo ime ne bi trebalo da mu znači mnogo. Prošlo je osam godina otkako su se poslednji put videli.
Nekada su on i Miranda zajedno studirali medicinu i ako zaštitu od sećanja na te dane ne predstavljaju protekle godine, onda bi to svakako trebalo da bude činjenica da je oženjen Anom. Ali moj brak je u velikim nevoljama… Zatvorio je oči kao da je želeo da pobegne od te teške istine.
Mogao je da čuje Anu kako svojim mekim glasom postavlja pitanja dok se spušta na stolicu pored Džošovog kreveta, ali je nije video. Pitanja su bila uobičajena i izražavala su zabrinutost. Mirandini odgovori su zvučali strpljivo, jasno, pa i veselo, ali on je sumnjao da će ti odgovori biti u stanju da ublaže Anina strahovanja.
Kada je ponovo otvorio oči, ugledao je Mirandu kako nešto upisuje u Džošovu bolničku listu. Glava joj je bila malo nagnuta i otkrivala je nežnu liniju njenog vrata, a nestašne ružičaste uši su izvirivale kroz tamnu, svilenu kosu. Još uvek ju je skupljala u lelujavi konjski rep, pa je izgledala kao mlada devojka puna života, kao neka plesačica ili mažoretkinja.
Ona je sada bila Džošov lekar. Njegov novi stručnjak za probleme sa disanjem, jer se stari doktor Mekabin nedavno penzionisao. Ana je bila uzbu]ena zbog ove promene i to je rekla juče, odmah pošto su Džoša hitno doveli u bolnicu.


Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje