Ne moraš ostati sama

Free ljubići

Megan više nije želela da proba. Ovo je ionako bilo suviše za nju. Ipak, nešto kasnije, u kabini dok je svlačila haljinu, morala je sebi da prizna da izgleda sasvim drugačije nego onog dana kad je prvi put ugledala Toma Stila.
Te večeri Megan je sedela i čitala knjigu i razmišljala o tome kako će se ponašati kad sutra bude srela Toma.
“Pustite njega da govori, glasio je savet u knjizi. Slušajte ga pažljivo. Morate biti sigurni da želite da se udate za njega pre nego što utrošite vreme pričajući mu o sebi.”
Tako je našla potvrdu za svoju zamisao da mu ne govori o deci. Konačno, ideja je da prvo on otkrije karte. Svoje majčinstvo priznaće onda kad bude sasvim sigurna da bi Tom Stil mogao da bude otac njenoj deci.
Konačno je zaklopila knjigu i stavila je pored uzglavlja. Ona zapravo nikada nije tražila muža, nikada nije pravila planove o udaji, jednostavno se zaljubila u Garija još na koledžu i nije pogledala drugog muškarca. Nije razmišljala ni o njegovom zanimanju, ni o tome koliko on priča, kakav odnos ima prema porodici i novcu. A sve to upravo je savetovala njena knjiga.
Ko zna, možda bi njen brak s Garijem bio uspešniji da je zaista vodila računa o takvim stvarima. Ovako, od samog početka njih dvoje su se svađali oko novca, oko karijere, oko toga koliko dece treba da imaju. Kad su prestali da se svađaju, prestali su i da razgovaraju. Njihov brak postao je prividna zajednica dvoje usamljenih koji ne razumeju jedno drugo. Razvod je bio samo logična posledica svega toga. Zato Megan više nije želela da u brak ude slepo.
Sutra. Tom Stil će biti na prvom ispitu, pomislila je. Videće se da li je imao još nekih kvaliteta, sem lepog lica i zgodnog tela.

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje