4200

Plemenita lepotica

Vikend ljubići

Iako nikada nije imao ambicija da se obrazuje i stiče zvučna zvanja, Ejdan je pristao da upiše pravni fakultet jer je to bilo jedino što su njegovi roditelji ikada tražili od njega. Pružili su mu sve što je zamislio i poželeo u životu. Apsolutno sve. Voleli su ga i podržavali, hrabrili i davali mu dragocene savete. Sa njima je proputovao čitav svet, i ta iskustva je smatrao za svoj najveći kapital. Uvek su mu kupovali sve što bi poželeo, ali nisu propuštali da mu skrenu pažnju da novac ne služi za rasipanje.
Klarisa i Abner Velington su očekivali od svog sina da izraste u časnog čoveka, to je bila njihova najveća ambicija, međutim, smatrali su daje nedopustivo da ne završi studije pored svih uslova za to. Tako je Ejdan proveo četiri godine na Harvardu, najelitnijem univerzitetu u državi, gde je stekao diplomu pravnika. Kada se vratio kući, diplomu je poklonio roditeljima, jer nije želeo daje iskoristi za svoje zaposlenje. Oni su mu obećali lagodan život pod uslovom da položi pravosudni ispit i postane advokat. Ejdan je i to učinio, privučen mogućnošću da živi lagodno i bez obaveza.
Od završetka studija nije prestajao da nadoknađuje ono što je propustio dok je marljivo učio i polagao ispite. Poput tinejdžera je uživao u vožnji motorom, u sportovima na vodi, u ispijanju piva sa prijateljima, u zagrljajima vrhunskih lepotica. Ipak, najviše je uživao kada bi pravio zabave u dvorištu svoje kuće, kada bi sve svoje poznanike okupio oko bazena, da bi se ludirali i beskrajno dugo zabavljali.
Tako je bilo i jedne vrele, avgustovske večeri. Klarisa i Abner Velington su pristali da provedu noć u hotelu kako bi njihov sin napravio zabavu za svoje mnogobrojno društvo. U dvorištu se okupilo pedesetak mladih i bezbrižnih ljudi, koji su uživali u mesu sa roštilja i u najkvalitetnijim pićima. Kupali su se u bazenu, u odeći ili bez nje, igrali uz modernu muziku, smejali se i gađali balonima. Atmosfera je bila usijana zahvaljujući tome što su svi gosti bili u stanju euforije.
Nakon što je popio tri piva i odigrao prljavi ples uz omiljenu muziku sa grupom preplanulih plavuša, Ejdan se zaputio u kuću, jer je dobio obaveštenje daje nestalo lemljenog leda za pravljenje koktela.
– Kuda si krenuo? – mazno mu se obratila jedna od plavuša čiji je pogled mnogo obećavao.


Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje