Razbijeno ogledalo

Vikend ljubići

Ponadao se da će rođenje prvog deteta uticati da se nešto u njenim navikama promeni. Bio je beskrajno nestrpljiv da što pre u svojoj nevelikoj, ali ukusno uređenoj kući, začuje dečji plač.
Umesto toga, Čelsi je uporno pronalazila razloge za odlaganje tog čina da bi, na kraju, počela da odbija svaki razgovor o tome, bežeći u svoje duge ćutnje, koje su Beneta mesecima plašile, sluteći da se iza njih krije nešto o čemu on ništa nije trebalo da zna.
Čelsi je sve češće odlazila kod svojih roditelja, vraćajući se u nekom čudnom, gotovo euforičnom raspoloženju.
Kada mu je jedno jutro, tek što je završio s tuširanjem, nervoznim glasom saopštila da ga napušta, Benet je tek tada shvatio da je želela da, pre nego što napravi taj, odavno planirani korak, obezbedi sigurnu roditeljsku podršku koja joj je, u tom trenutku, značila najsigurniji materijalni oslonac, bez kojeg bi se osećala potpuno izgubljeno.
lako je već dugo očekivao tako nešto, njen odlazak ga je pogodio više nego što je to mogao da pretpostavi.
U trenutku je poželeo da ode nekuda, hiljadama kilometara daleko od tog grada u kome je sreo, i prikupi snagu za neki novi početak, u kome će biti mnogo oprezniji prema zavodljivim oblinama i osmesima koji mu se nude.
Već je razmišljao da kupi avionsku kartu za neku od onih egzotičnih zemalja Centralne Afrike, u kojima Čovek može, nadomak gotovo svakog velikog grada, da pronađe neki svoj kutak, družeći se samo s prirodom, očiju uprtih u nebo, na kome se sunce neprekidno smenjuje sa, nepravilno prosutim, treperavim zvezdama.
Kada mu je stigao poziv od Pirsa, Benet se duboko zamislio, pitajući se da li bi usamljenost, makar i privremena, bila pravi lek za njega, nakon onoga što mu se nedavno desilo.
Posle kratkog razmišljanja, odlučio je da, ipak, prihvati poziv, zaključujući da bežanje od stvarnosti ničemu ne vodi i da je mnogo bolje da učini sve što je moguće da se što pre povrati u normalan život.
Početak avgusta bilo je najbolje vreme da se, na izvesno vreme, napusti Los Anđeles, koji je već uveliko bio u znaku priprema za samit Ujedinjenih nacija o siromaštvu, koji se održavao za nepune tri nedelje.

PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje