Recept za ljubav

Ljubavne knjige

Pošlo su je upozorili da se u toj oblasti ne može osloniti na navigaciju, krenula je veoma rano, misleći kako će dugo lutati, te je prerano stigla na odredište. Izgledalo je kao da je ogromna stara gospodska kuća usred renoviranja jer su mnogi dclovi bili pokriveni skelama, a u prilazu je stajalo nekoliko kombija pa se zapitala je li na pravom mestu. Fenela Gejnsboro, u poodmakloj trudnoći, potvrdila je da je to pravo mesto i da očigledno još nije spremno za goste te joj je dala mapu i poslala je u šetnju Zoi je laknulo što je dospela na odredište i rado je ostavila automobil kako bi pcšicc razgledala. Pošto nijedan drugi takmičar nije stigao – očekuju ih tek predveče – pošla je sama.
Pokušala je da se opusti, ali nije joj pošlo za rukom iako joj je sunce milovalo kapke. Šetnjom od Samerbi hausa izbacila je malo nervoze, ali i dalje je bila puna adrenalina. I živčana zbog predstojećeg kulinarskog takmičenja na kome je htela da osvoji što bolje mesto. Nije joj bilo lakše zbog činjenice da će ih snimati i kasnije cmitovati emisiju na televiziji. Zoi se tešila time što bar neće uživo ići u program. I dalje joj je bilo neverovatno što je prošla strogi izbor. Prijavila se samo zato što su je majka i najbolja drugarica Dženi nagovorile, ali sad. na ovoj livadi usred nedodije, osećala se kao da ide na pogubljenje. Uzdahnula je i protegla se. Bolje bi joj bilo da duboko diše i pokuša da odrema.
Taman kad je magija engleske livade konačno proradila, čula je automobil na putu ispod sebe i potpuno se rasanila.
Automobil je prošao pa se zaustavio. Očigledno je stigao do kapije što preprečuje stazu. Zoi je došla do te kapije pre nekih pola sata i odlučila da je ne preskoči. Na tu odluku ju je naveo veliki znak s natpisom Zabranjen ulazak.
Zoi je čekala i čula kako automobil ide unazad. Moraće voziti u rikverc ćelom stazom ukoliko nije mali. a ne zvuči kao daje mali. Zaustavio se i čula je kako vozač menja brzinu. Shvativši šta namerava, ustala je i pošla niz padinu. Tamo je jarak zaklonjen visokom travom. Ni ona ga ne bi videla da umalo nije upala u njega.

PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje