Sezona novih ljubavi

Vikend ljubići

Grent Viteker imao je trideset pet godina. Pre petnaest godina, tek što je bio završio koledž i upisao studije građevine, neplanirani zaokret sudbine primorao ga je da prekine studiranje i počne da zarađuje za svoj „hleb nasušni”. Počeo je sa smešno malim kapitalom, jednim kamionetom i nekolicinom majstora koje je plaćao na sat. U početku, ni on sam nije bio ništa više nego majstor. Nije doduše radio najteže poslove, više je nabavljao materijal, nadgledao rad drugih i naređivao, ali kad god je trebalo i sam bi zasukao rukave.
Razlog što je morao da napusti studije bila je beba na putu. Marsi Herington, sa kojom se tada zabavljao, ostala je u drugom stanju. Njeni bogati i konzervativni roditelji toliko su pobesneli da su oko te trudnoće napraviličitav skandal. Marsi nije želela da ide na abortus. Takođe, bila je previše konzervativna da bi rodila vanbračno ćete, i insistirala je đa se Grent i ona venčaju. Grent nije bio siguran da li je Marsi prava žena za njega ah, čak i da jeste, oženiti se u dvadesetoj izgledalo mu je kao sulud potez. Pokušao je da joj objasni da je za oboje previše rano đa stupe u brak, ali ona uopšte nije htela da sluša o tome.

-Nema izgovora i nema eskviranja, Grente! Ako se toliko užasavaš braka, zašto nisi pazio? Sada je beba u mom stomaku, a ti si taj koji ju je napravio! Moraš da snosiš posledice. Oboje moramo. Ni ja baš nisam zamišljala da ću se udati za momka iz radničke porodice, koji nema čak ni dovoljno škole… Stvarao nisam priželjkivala da se udam za zidara koji meša malter i zakiva eksere, znaš? – predočavajući sebi mizernu budućnost sa njim, Marsi je počela gorko da plače. – Ali, tako je ispalo. Ti si najviše kriv, jer nisi pazio, ali ni ja nisam bez krivice. Kad ni po čemu nisi bio mladić kakav mi odgovara, zašto sam počela da se zabavljam sa tobom? Zašto sam spavala sa tobom?_

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje