Što nas ne ubije – Audio knjiga

Audio knjige

Larssonov nasljednik David Lagercrantz smjelo se uhvatio ukoštac s Lisbeth Salander i Mikaelom Blomkvistom, dobro nam poznatim protagonistima trilera “Muškarci koji mrze žene”, “Djevojka koja se igrala vatrom” i “Kule u zraku”. Strah, napetost i nove prijetnje s kojima se suočavaju primorat će beskompromisnoga lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakericu da ponovno udruže snage.

Frans Balder, ekscentrični genij i jedan od vodećih svjetskih informatičkih stručnjaka, iznenada se vraća u Švedsku iz Silicijske doline, gdje je radio u jednoj od najmoćnijih svjetskih kompanija. Od bivše žene uzima autističnog sina, zatvara se u svoj osigurani dom i posve se osamljuje. Istovremeno je nepoznati haker provalio u najčuvanije svjetske servere, one američke nacionalne sigurnosne agencije NSA, koja svakodnevno prati milijarde telefonskih poziva i poruka elektroničke pošte.

U Hakerskoj republici slave, jer samo je jedna osoba na svijetu to mogla učiniti – Lisbeth Salander. No ona ništa ne čini ako za to nema duboke razloge, koji su uvijek povezani s njezinom željom da zadovolji pravdu.

Mikael Blomkvist u dubokoj je poslovnoj krizi jer već odavno nije napisao reportažu koja će potresti stupove društva i časopis Millennium, koji ima nove vlasnike, vratiti na staze slave. Jedne večeri dobiva poziv od Baldera i iako je skeptičan prema informatičaru, odlazi na razgovor…

U nastavku svjetski slavnog serijala “Millennium”, koji potpisuje novi autor, priznati suvremeni švedski pisac David Lagercrantz, oživljava se svijet koji je stvorio Stieg Larsson. Lisbeth Salander i MikaelBlomkvist opet su s čitateljima, jednako živi  i beskompromisni. “Što nas ne ubije” triler je koji su obožavatelji Larssonova djela dugo i sa znatiželjom iščekivali, roman koji kao i prethodni zadire u aktualne i bolne teme.

“Vjerujem da likovi poput Lisbeth Salander i Mikaela Blomkvista zaslužuju živjeti dulje. U vremenu u kojem živimo, pod sustavnim nadzorom američkih obavještajnih službi, potrebni su nam hakeri kao što je Lisbeth Salander.”

David Lagercrantz

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se