U dobru i u zlu

Vikend ljubići

Muškarci su je obožavali. Utrkivali su se u tome ko će da joj otvori vrata, izmakne stolicu, pripali cigaretu, pridrži kaput. Ko će da joj plati piće. A pri tom i nije bila neka lepotica, njene ljubomorne koleginice su umele da o njoj tako komentarišu. Imala je lice skladnih crta, ali nedovoljno privlačno da bi bilo na naslovnim stranama, na primer. Drsko i nehajno je nosila neverovatno kratku kosu, jer je, tako je govorila, prezirala feniranje, farbanje, onduliranje i sve drugo, što su žene činile u cilju negovanja svojih frizura. Nikada nije nosila obuću sa visokim potpeticama. Volela je da ima slobodu da potrči kada poželi, da zapleše kada poželi. Makar i na ulici, makar po kiši. Od nakita je nosila tek ručni sat, i to muški. Oblačila je jeftinu odeću, kupljenu na buvljim pijacama. Znala je da, ako je bluza dovoljno tesna, niko neće da obrati pažnju na to što je bila jeftina.
Na univerzitetu je bilo daleko lepših i atraktivnijih devojaka od Lore, odevenih u Armiranu odeću, i doteranih kao za izlazak na modnu pistu. Međutim, nijedna nije umela da, poput Lore, uvek bude primećena, da uvek hoda kao po crvenom tepihu, da joj lice uvek bude okrenuto ka suncu. Nijedna nije bila toliko razdragana, bezbrižna, rasterećena, nijedna nije toliko volela život i želela da ga proživi u njegovom punom intenzitetu.
Takva je bila samo Lora. Samo je ona umela da, od jutra do mraka, u svakoj situaciji traži i pronađe priliku da se dobro provede, da se zabavi. Samo je ona u svemu videla novu šansu. Novi ljudi, nova mesta… Sve je morala da ih upozna, svuda je morala da se pojavi. Diskoteke, noćni klubovi, galerije, restorani, hotelske sobe… Svuda je morala da objavi svoje prisustvo, i svuda je kršila protokole, po pitanju pristojnog odevanja i pristojnog ponašanja, još više.
Nikome, nikada, ni zbog čega, nije polagala račune. Bila je slobodna, bila je svoja.
Zato su muškarci želeli da je osvoje, zato im je bila poželjna do ludila.
Mnogi su je i dobijali, na jednu ili dve noči. Ali, niko nije mogao da kaže da je Lora njegova, da ju je pridobio za sebe.

PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje