Vozovi dolaze i prolaze

Vikend ljubići

“Ono što je naročito očaravalo u Veneciji bio je čudnovati mir koji je vladao svuda. Znala je da se u blizini nalazi prometna železnička stanica. Ali ovde, Karolina je čula samo šum mora i tihu pesmu gondolijera.
Konačno, Karolina je prisilila sebe da se okrene i da pođe prema stanici Santa Lučija. Danas je bila sreda, a već u petak ujutru ona će biti ponovo kod kuće u San Francisku. 1 mada je želela da što pre stigne kući, znala je da će uskoro ponovo poželeti da se vrati u Veneciju.
Nekoliko trenutaka kasnije našla se na železničkoj stanici. Karolina je uspešno krčila sebi put kroz gomilu sveta, pokušavajući da pronađe svoj voz „Orijent ekspres”.
Bilo joj je drago što je odlučila da putuje tim čuvenim vozom. Agata Kristi je pisala o njemu. Bogataši, znameniti ljudi, a i kriminalci putovali su njime. Između ostalih i Džems Bond i muž Ledi Četerli. Za Karolinu je putovanje tim vozom bilo nešto nalik na san, vraćanje u protekla vremena puna slave i elegancije. Ovo putovanje do Londona biće početak njenog novog života kao razvedene osobe.
Karolina je iznenada ugledala čuveni voz na peronu. Nasmejala se samoj sebi. Voz je izgledao baš onako kako ga je ona zamišljala. Osećala je kao da se za trenutak vratila u doba pre pola veka kada je život bio mnogo jednostavniji i romantičniji.”

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje