Zavedeni glumac

Vikend ljubići

Ko ste, dođavola, vi i šta ste izgubili u mojoj kuhinji?
Stefani je pre pola sata stigla pred ulaz i pozvonila je nekoliko uta, potom je udarala pesnicama po vratima, a pošto nije bilo
odgovora, pomislila je da Džordan nije tu ili jednostavno ne želi da joj otvori.
Nije joj preostalo drugo nego da svojim ključem otključa-ulazna vrata i da uđe u kuću. Prvo je proverila ulazni hol, a onda produžila u kuhinju gde se odmah uverila u to da Džordan za dva meseca boravka u ovoj kući nije oprao nijedan tanjih a kamoli nešto drugo. Kuhinja je bila nalik otpadu.
– Ovo bi trebalo da je kuhinja – mimo je zaključila i nastavila da rasprema. – Pre liči na laboratoriju za uzgajanje različitih kultura bakterija.
Tek tada se okrenula i, značajno podigavši obrve, zagledala se u neraspoloženog i raščupanog muškarca u dovratku.
Pošto gaje prepoznala, morala je da se uhvati za nešto da ne bi pala.
Uprkos tome što mu je kosa bila duga, brada zapuštena, a na sebi je imao crnu majicu i pocepane farmerke, prepoznala je to lice koje joj je noćima oduzimalo san.
Pokušavajući da se sabere, nabacila je ravnodušan izraz lica. Pred njom je stajao niko drugi do svetski poznati glumac Džordan Simson! Možda se namemo zapustio, ali te oči, koje su i kritičari hvalili, nedefinisane boje zlata ili smeđe, odavale su da je to definitivno on. Nije bilo njegovog filma koji nije pogledala nekoliko puta, a dosad ih je snimio dvadesetak.
Dva filma su, upravo zahvaljujući njegovim odlično odigranim ulogama,
dobila Oskara, a godinama je spevao da drži budnom njenu maštu. Bukvalno ga je obožavala. I zato je znala da je na snimanju pre šest meseci pao s krova nekog objekta i teško se povredio. Naravno da su novine nagađale u vezi s tim da li će zauvek ostati bogalj ili će ponovo zauzeti glamurozno mesto koje mu je pripadalo u krugovima džet-seta.


Nema sumnje, to je on, pomislila je, a srce je počelo snažno da lupa u njenim grudima, preznojila se i vrelina joj je udarila u obraze. S naporom se oslanjao na štap, ali ipak je ćovek pred njom bio upravo neodoljivi glumac kojim je godinama bila obuzeta. Taj detalj je njegov brat prošle nedeije namemo propustio da navede, iznervirano je pomislila. Bilo bi joj draže da se mogla pripremiti za susret sa čovekom svojih snova.
-Baš smešno, ali još uvek nisam čuo šta tražite ovde. Ko ste vi i kako ste ušli?
Džordan se tek probudio iz sna. Namestili su mu krevet u trpezariji jer nije mogao da se penje uza stepenice, a probudili su ga zvuci iz kuhinje. Prvo je
pomislio da je neko provalio u kuću, ali lopovu sigurno ne bi palo na pamet da opere posuđe.
– Imam ključ – odgovorila je crvenokosa slegnuvši ramenima.
Suzio je pogled
– A ko vam je dao ključeve?
– Vaš brat Lukas – smireno je odgovorila.
Obrve su mu se potpuno spojile, namršteno ju je posmatrao.
-Ako vas je moj nametljivi brat angažovao kao kućnu pomoćnicu, odmah ću vam reći da mi niste potrebni.
– Ovo što vidim ukazuje na drugačije stanje stvari – usprotivila se crvenokosa i ponovo mu je okrenula leđa vrativši se poslu. To je Džordanu pružilo mogučnost da dobro osmotri njenu zategnutu zadnjicu u uskim farmerkama, a uz njih je nosila kratku belu majicu koja se završavala tek nekoliko centimetara ispod golog stomaka. Tek tada postao je svestan činjenice da je sve na njoj previše usko i preko grudi i preko stomaka. Divno! Jedini deo tela koji je ostao aktivan posle nesreće ponovo se budio, što je u njegovom telu izazvalo bol.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje