Lila

Audio knjige

Godine 397. prije nove ere, u Suzi, imućnoj prijestolnici Persijskog carstva u kojoj su Jevreji živjeli u izgnanstvu, mladoj ženi je, naizgled, suđen srećan život.Njeno ime je Lila.Lila treba da se uda za Antinoja, velikog persijskog ratnika, dobro poznatog na kraljevom dvoru. Ali njen voljeni brat Jezdra, sa kojim je bliska od detinjstva, protivi se njenom braku sa strancem.

Ako bude insistirala, Lila će morati da se odrekne Jezdre, a to je nešto što ne može da uradi. Lila oseća da je njenog brata Bog odabrao da povede protjerane Jevreje u Jerusalim i, nakon vjekova progonstva, ponovo oživi Mojsijeve zakone: zakone koji promovišu pravičnost i ljudskom životu daju značenje.Napustivši izglede za zlatnu budućnost, Lila požuruje brata da krene u Jerusalim i pruža mu novu nadu da je povratak u Obećanu zemlju moguć.

Ali Jezdra, zaslijepljen vjerom, naređuje odbacivanje svih žena strankinja. Rizikujući da izgubi jedinu osobu koja joj je ostala u životu, Lila se suprotstavlja fanatizmu svog brata i time omogućava preživljavanje ženama i djeci osuđenim na odlazak iz grada. Međutim, svoje suprotstavljanje platila je visokom cijenom…

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se