Zlatno doba

Audio knjige

DIRLJIVA PRIČA O RODITELJSKOJ LJUBAVI I POŽRTVOVANOSTI!
Znam šta sam učinila. Ovaj rat koji je odneo mnogo sinova, poštedeo je mog. Ovo doba koje je slomilo mnoge ćerke, nije slomilo moju.
Nisam dopustila!!!

 * * *

Rehana Hak je s razlogom srećna, kada se probudi jednog martovskog jutra. Čeka je zabava, koju će da priredi za svog sina i ćerku. Ruže joj cvetaju u bašti kuće, koju je sazidala; deca su joj skoro odrasla; iza njenog kućnog praga, grad odiše uzbuđenjem nakon skorašnjih izbora. Oseća se promena u vazduhu.

Međutim, niko od gostiju na Rehaninoj zabavi ne može da predvidi šta će uslediti u danima i mesecima, koji dolaze, zato što je u pitanju 1971. godina u Istočnom Pakistanu, zemlji na ivici rata. Život ove porodice će zauvek da se promeni.

Smešten u kulisama rata za nezavisnost Bangladeša, Zlatno doba je priča o strasti i revoluciji, nadi, veri i neočekivanom heroizmu. U  haosu te ere, svi – od studentskih buntovnika do vođa zemlje, od vozača rikši do vojnika – moraju da biraju. U svojoj borbi da sačuva porodicu, Rehana će biti suočena sa srceparajućom dilemom.

O autorki:

Tahmima Anam

Tahmima Anam je rođena 1975. u Daki, u Bangladešu. Pohađala je univerzitet Harvard, gde je doktorirala iz socijalne antropologije. Zlatno doba je njen prvi roman. 

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje