943

Izgubljen zbog ljubavi

Vikend ljubići

Ilios je od svog dedc mnogo toga naučio. Svaki potomak Alcksandrosa Manosa imao jc obavezu da osećanja ostavi po strani i a da sledećoj garanciji preda neokrnjeno naslede. Ilios, koji je odrastao uz priče svoga dedc. dobro je znao šta znači biti Manos: svaki je za to naslede morao žrtvuje sve.
Sada je na Iliosa došao red da ispuni svoju svetu dužnost. Uza sve to pripala mu je i obaveza da porodičnom nasledu vrati stari sjaj.
Još dok su bili dcca, njegov’ rođak Tino se smejao kad je Ilios dedi obećao da će pronaći način da porodičnom imanju vrati sjaj i slavu prošlih vremena, pod uslovom da Trna isključi iz testamenta.
Ilios je zamišljeno posmatrao vilu a lice mu je bilo kao isklesano od kame na. Očima boje zlata, koje je nasledio od svoje prabake nordijke. fiksirao je horizont.
Tino se više nije smejao. ali je zato odlučio da isplanira osvetu. Zavist i zloba oduvek su bile njegove karakteristike. Smetalo mu je to što je on sin mlađeg brata, a llios starijeg.
Iliosa je pratila reputacija veoma sposobnog biznismena. Doduše, zaposleni u njegovoj firmi smatrali su ga preterano /ahtevnim, ali isto tako znali su da je uvek spreman pruži ono što je potrebna
U građevinskoj branši ostvario je pravo bogatstvo. Za sve to nije morao da zahvali ničemu drugom nego svojoj marljivosti, svom istančanom uvećaju za dobar posao, gvozdenoj volji i želji da uspe.
llios je bio svestan činjenice da su mu mnogi poslovni ljudi zavideli na naglom poslovnom usponu posle teškog siromaštva u detinjstvu. Prema njihovom mišljenju, niko nije moga«) tako brzo da se c»bogati kao što je to Iliosu pošlo za rukom – njegovo bogatstvo nije se izražavalo u milionima. nego u milijardama – a stekao ga je čistim rukama. Iz tog razloga bilo je mnogo zavidljivaca koji su priželjkivali njegovu propast, a najviše je to žeieo njegov rođak Tino.
lutarnje sunce brzo se podizalo. Udaljen nekoliko metara, nadzornik je čekao da mu se llios obrati, a iza njega bio je vozač u teškoj dizalici na kojoj je bila montirana ogromna kugla za razbijanje zidova i stena.
– $ta želite da uradimo? – upitao je čovek.
llios baci mračan pogled na nedavno završeni stambeni kompleks.
– Razbijajte. Srušite ovo i obezbedite gradilište.
Nadzornik je bio šokiran.
– Ali vaš rođak…
– Moj rođak s ovim nema baš ništa zajedničko. Sravnite to sa zemljom.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje