Platon, a ne Prozak

Audio knjige

Knjiga Platon, a ne prozak preti da postane Biblija pokreta za filozofsko savetovanje.

– Karlin Romano, Philadelphia Inquirer Magazine

Bilo je perioda kada je filozofija imala značaj za običnog čoveka i kada su filozofske ideje bile od koristi. Sokrat je provodio vreme na pijaci raspravljajući o značajnim problemima, dok je Lao Ce primenjivao sopstvene teorije na putu ka ličnoj sreći i harmoniji. Sada, na početku novog milenijuma, jedinstven pokret za filozofsko savetovanje odlučio je da filozofiju vrati korenima, kombinujući mudrost i praksu kako bi pomogli ljudima da reše svakodnevne probleme.

Ako je verovati ovoj knjizi, do rešenja za većinu životnih problema može se doći primenom znanja koje su nam preneli klasični filozofi. Marinof zagovara filozofsko savetovanje kao metod koji ima prednost nad tendencijama psihijatrije – da pacijentima prepisuje lekove za bilo koju, manju ili veću, mentalnu bolest ili smetnju. Marinof nas vodi kroz PEACE proces putem kojeg racionalno možemo pristupiti ljubavnim, poslovnim, porodičnim, pa čak i moralnim problemima. Svako poglavlje začinjeno je citatima značajnih mislilaca, poput Sartra, Lao Cea, Makijavelija i, naravno, Platona.
Da li bi svet bio bolje mesto ako bi smo zastali i pažljivo analizirali probleme, kao što Marinof predlaže? Nema sumnje da bi.

– Ron Kaplan, Booklist 

——–

Hrvatsko izdanje:

Knjiga PLATON, A NE PROZAK otkrit će vam kako možete primijeniti vječne mudrosti na svoje svakodnevne probleme.

Ako ste suočeni s kakvom dvojbom – bilo da je riječ o problemima u intimnoj vezi, moralnim pitanjima, promjenama na poslu ili tražite smisao u svijetu – najvažniji mislioci iz prošlih stoljeća pomoći će vam u tome.

Knjiga Platon, a ne prozak! pokazat će vam kako upotrijebiti filozofske misli, ideje i sustave da biste u svakodnevnom životu došli do unutarnje ravnoteže bez sredstava za smirenje ili drugih lijekova. Filozofija će vam postati dostupna, a naučit ćete i kako je možete koristiti u rješavanju svakodnevnih problema.

Prošlo je vrijeme kad su vam za to bili potrebni skupi terapeuti, lijekovi i dugačke psihoanalize. Savjeti dr. Loua Marinoffa, jasno izloženi prema najčešćim problemima, pomoći će vam da oblikujete rješenje koje će biti prikladno vašim osobnim potrebama. Knjiga je inteligentan, učinkovit i uvjerljiv recept za samoiscjeljujuću terapiju zbog koje vam psihoterapija više neće trebati.

PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje